TUGAY CAN / İZ GAZETE - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Belediyesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet Demirel eşlik etti.Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen’de 42 aracın yeni hatlarda hizmete girmesi ile birlikte Menemen’de iç ulaşıma ilişkin sıkıntının çözüldüğünü kamuoyu ile paylaştı. Serdar Aksoy ayrıca önümüzdeki ay içerisinde Menemen’e yapılacak yeni garaj projesini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.Aksoy, “Bugün Menemen açısından tarihi bir gün. Oda Başkanlarımız ile birlikte Menemen’de kadim bir sorun haline gelmiş, ulaşım sorununu el birliği ile çözdük. 200 bin nüfusa sahip Menemen’de sanki 20 bin nüfusa sahipmiş gibi bir iç ulaşıma sahipti” diye konuştu.Sürece ilişkin katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’ye teşekkür eden Aksoy, “Menemen’de devrim niteliğinde kararlar alındı. Bu kararlar ile sorunlar çözülecek. Menemen nüfus olarak İzmir’in altıncı büyük ilçesi. Nüfusu hızla artmaya da devam ediyor. Büyük bir olasılıkla da bir sonraki seçime beşinci büyük kent olarak gireceğiz. İlçemizde artan nüfus ile yaşanan ulaşım sıkıntı son bulmuştur” dedi.Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen- Ulukent arasına 15, Menemen- Kent-2 arasına 5, Menemen Villakent arasında 5, Menemen- Belediye Evleri arasına 5, Menemen Atatürk Mahallesi arasına 9, Menemen Asarlık arasına ise 3 araç eklendiği bilgisini verdi.

‘İÇ ULAŞIM SIKINTISI SONA ERDİ’

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca Menemen- Emiralem hattındaki minibüslerin Yahşeli’ye girmesi yasaktı. Burada da sıkıntıyı çözdük. Bu kararlar ile birlikte Menemen kentli olmuştur. Menemen’in iç ulaşım sıkıntısı sona erdi. Üç sivil toplum kuruluşu bizler ile Büyükşehir Belediyesi’nden onayımızı aldık. İzmir’de Menemen’e yönelik algının kırılmasına yönelik bir adımdır. Menemen halkına bu müjdeyi vermek istedik. Menemen’deki esnaf odaları anlaşamıyor algısı da sona erdi”

‘GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKIYORUZ’

Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ise “Bugün sevincimi heyecanımı anlatmam mümkün değil. Kamuoyu her zaman haklıdır. Bu konuda bir sıkıntı vardı. Bunu çözmek için bize sahip çıkan bir belediye başkanımız var. Pazartesi günü geçmişi geride bırakıyoruz. Emekleri için başkanımıza esnaf adına teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber ise “Bu işin baş mimarı belediye başkanımızdır. Daha önce de bu güzergahlar için başvurularda bulunmuş, ancak sonuç alamamıştık. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.Çenber şöyle konuştu: “Burada hem fazlalık hem de ihtiyaç söz konusuydu. 200 bin nüfuslu Menemen, 20 bin nüfusa sahip gibi bir algı söz konusuydu. Menemen’de yeni hatlar ile birlikte iç ulaşım sorunu çözülmüş oldu. Bu 1960’lı yıllardan bu yana süren bir sorundu. Biz bu sorunu el birliği ile çözdük. Bu sorunun bugüne kadar uzaması abesti. Şu anda 133 aracımız Menemen-İzmir arasında çalışıyor. İki dakika arasında araçlar kalkıyordu. Bunu pazartesiden itibaren 80-85 araba civarına çekeceğiz ve araçlar arasındaki süreyi 5 dakika gibi bir süreye çekmeyi hedefliyoruz”Çenber, ayrıca fiyatlandırmanın 3 lira üzerinden yapılacağını ifade etti.

AKSOY’DAN GARAJ AÇIKLAMASI

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Menemen Garajı 50 yıllık bir garaj. Bu garajın değişmesi gerekiyor. Bizim bu konuda bir projemiz var. Mekanlar değiştikçe insanlar değişir. Siz mekanları değiştirmedikçe 50 yıllık gelenek devam eder. Bugün çevremize baktığımızda 50 yıllık hiçbir garaj yoktur. Dışarıdan gelen bir misafirimizin yemeğini yiyebilmesi için çağdaş bir garaj yapıyoruz. İzmir’deki algı bununla birlikte tamamen ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.Aksoy, yeni garajın projesini bir ay içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek, “Menemen’e hayırlı uğurlu olsun, bu daha başlangıç. Yeni garajımız ile birlikte hem Menemen hem de İzmir nefes alacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi