Türkiye turizminde önemli bir yeri olan Bergama, 28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuarda 3'üncü holde ve C-330 numaralı stantta yer alacak.

 

999.DÜNYA MİRASI

Akropol, Asklepion, Allionai, Kızılavlu, Zeus Sunağı, antik tiyatrosu, Bazilikası, tümülüsleri, hanları, hamamları, camileri, köprüleri, türbeleri ve çeşmeleri ile Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olan Bergama, fuarda “999. Dünya Mirası” temasıyla misafirlerini ağırlayacak. Gelen ziyaretçilere Bergama'yı anlatan kitapçık, broşürler ve Bergama’ya özgü ürünlerden ikramlarda bulunulacak.

 

Bergama’nın eşsiz tarihiyle dünya çapındaki marka değerinin UNESCO süreciyle daha da ivme kazandığına değinen Belediye Başkan Mehmet Gönenç; "Eşsiz ve olağanüstü bir kent olan Bergama, UNESCO Dünya Mirası kabul edilmesinin ardından daha fazla ilgi görmeye başladı. Türkiye'nin turizm alanında en önemli buluşma noktalarından biri olan EMİTT İstanbul’da başarılı bir fuar süreci geçirdiğimize inanıyorum. Fuara gelen tüm katılımcıları Bergama standını ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR ÖDÜLLERLE TAÇLANDI

Bergama Belediyesi’nin UNESCO Dünya Mirası adaylığı için başvurması ve başvurunun kısa zamanda tescil edilmesi sadece Bergama’ya değil tüm Türkiye’ye onur vermişti. Bu sorumluluk ile hareket eden Bergama Belediyesi son yıllarda yaptığı restorasyon çalışmaları ve kent kültürüne ilişkin çok yönlü çalışmalarını titizlikle sürdürmüş, Bergama’nın tarihsel ve kültürel değerlerine önem veren çalışmalar nedeniyle ödüllerle taçlandırılmıştı.

 

BERGAMA’NIN ALDIĞI ÖDÜLLERDEN BAZILARI: 

* Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği, 2014 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirasları Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Havra ve ev restorasyonu nedeniyle "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü”

*Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği, 2009 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirasları Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda eski Gazipaşa İlköğretim Okulu ve Butik Otel İşlevlendirilmesi nedeniyle "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü”

* Bergama’nın Unesco Dünya Mirasına kabul edilmesi sürecine verilen katkı nedeniyle “I. Altın Homeros İzmir’e Katkı Ödülü 2014”

* Ege Turistlik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği “Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma Ödülü”

* SKAL İnternational İzmir Kulübü tarafından bölge ve Türk Turizmine sağlanan katkılar nedeniyle “SKALİTE 2014 Ödülü”

* Eczacılık tarihi çalışması, Galenos Heykeli nedeniyle “Altın Havan Ödülü 2012”

* Bergama’nın kültürel yaşamına yapılan katkı nedeniyle “BERKSAV Kültür Ödülü 2014”

 

 

Editör: Haber Merkezi