İZ GAZETE- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İz Tv’de Barış Özdil’in sunduğu Şeffaf Dosya programında, kentsel dönüşümden salgın sürecinde yaptıkları çalışmalara, sosyal projelerinden CHP Konak örgütüyle ilgili mesajlarına kadar birçok konuya değindi. Her daim partisinin programına uygun hareket ettiğini ve daha özgür belediye başkanlığı yapmak için CHP’nin iktidarını hedeflediğini ifade eden Batur, hayata geçirdiği tüm çalışmaları bu anlayışla sürdürdüğünü, en büyük amacının ise halka en iyi hizmeti götürmek olduğunu kaydetti.

Salgın sürecinin, yerel yönetim anlayışında değişikliklere neden olduğunu, kriz belediyeciliğini ve sosyal belediyeciliği öne plana çıkardığını söyleyen Başkan Batur, “Biz bu süreçte ağırlıklı olarak sosyal belediyeciliği ön plana aldık. Vatandaşın ve esnafın yanında yer alarak elimizden geleni yaptık. Bu dönemde 10’a yakın projemizi tamamladık ve 3 tanesinin de temelini attık” dedi.

DÖNÜŞÜMDE TEMELİMİZ SAĞLAM

Salgına rağmen Konak’ın çevresinin değişmesine yönelik adımlar attıklarını, kentsel dönüşümle ilgili planlamaları tamamladıklarını kaydeden Batur, “Gültepe’de 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık alanın planlamasını yaptık. 40 senelik işi 1 sene içerisinde bitirdik. Şuan da parselasyon planlamalarını yapıyoruz. Hazırlanan planlara uygun şekilde vatandaşın tapusu veya evi karşısında hisseleneceği, imar adalarındaki konumunu belirten çalışmaları yapıyoruz. Biz kentsel dönüşümü vatandaşla yapacağımıza inanıyoruz. Yurttaşımız, müteahhitlerle muhatap olmasın çünkü biz elimizi taşın altına soktuk. Kimse yerinden edilmeyecek, yerinde dönüşüm anlayışını burada uygulayacağız. Ayağımızı yere sağlam basıyoruz ve vatandaşımızı üzmemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Gültepe dışında 200 hektarlık bir alan olan Beştepeler bölgesiyle ilgili de bilgiler veren Batur, “Burası, Yeşildere’deki Atatürk maskının karşısında, Kadifekale’nin yan tarafındaki alandır. Kentsel dönüşüm planlamasını bitirdik. Burası harika oldu, bir mimar olarak bana heyecan veriyor. İçinde feniküler sistemleri, meydanları, sağlık ve sosyal tesisleri var. Konak Meclisi’nden oy birliğiyle geçti, Büyükşehir Meclisi’nde de önümüzdeki ay onaylanacaktır” ifadelerini kullandı.

Batur ayrıca; “Gürçeşme ve Ferahlı bölgesinde de yakın süreçte planlama tamamlanacak ve halkımıza uygun dönüşüm anlayışını burada da sergileyeceğiz. En son yapacağımız alan da Mersinli’den Tepecik Hilal’e kadar gelen ters L şeklindeki alan olacak. Yani kentsel dönüşümle ilgili planlamaların hepsi gelecek sene Konak’ta bitmiş olacak. Temeli sağlam atıyoruz” diyerek kentsel dönüşüm konusundaki kararlığını ve isteğini anlattı. Batur, kentin bu bölgelerindeki sosyal tesis alanlarını da tamamlamaya devam ettiklerini ifade etti.

‘BİZDE PROJE BİTMEZ’

Başkan Abdül Batur, diğer projelerini ise şu şekilde anlattı: “Spor tesisi olarak güzel bir müjde verelim. Gültepe’deki spor tesisimizi tamamladık. CHP Genel Başkanımızın uğurlu elleriyle açacağız. Gültepe bölgesinin önemli ihtiyaçlarından biriydi. Hem gençlerin kötü alışkanlıklarını ortadan kaldıracak hem de o bölgeye aktivite kazandıracak. O bölgenin amatör takımlarına da hizmet ederek birçok açığı aynı anda kapatacak.

Çınarlı’daki Bilim Merkezimiz, çocukların uzay ve bilimle buluşmasını sağlayacak. Özellikle Z Kuşağı’nın bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı ilkokul çağından itibaren bilimle, sporla, sanatla buluşturmak çok önemli.

Aynı zamanda semt merkezlerimizde kadınlar ürünlerini üretecek, biz de onlara tezgahlar verip ürünlerini kent içinde pazarlamasını sağlayacağız. Bunun karşılığında da ev ekonomisine girdi sağlayacağız.

Çınartepe’deki Aydın Erten Rekreasyon Alanıyla ilgili bir proje hazırladık. Macera parkı, kafeteryası ve çocuk oyun alanlarıyla çok güzel bir yer kazanmış olacağız.

İki projeye daha yılbaşından sonra başlayacağız. Ferahlı’daki Cemevi projesinin kamulaştırması tamamlandı. İhale yılbaşından sonra yapılacak ve kentin önemli ihtiyaçlarından birisi giderilecek. Yenişehir’deki kapalı pazar yeri fonksiyonel değildi, oraya da spor salonu yapacağız.

Tarihi binalarla ilgili restorasyonlar da yapıyoruz. Kentin en önemli tarihi misyonu olan bölgesindeyiz. İzmir’in kalbiyiz ve nereye kazma vursak tarih fışkırıyor. En son Silhane ve Kıllıoğlu Hamamı’nın çalışmalarını yerinde gördük. Valimize de bu konuda teşekkür ederim. Emlak vergileri katkı payından geri dönüşü sağlayabiliyoruz, onun yolunu açtı. Bu arada İkizevler harika bir semt merkezi olacak. İkiçeşmelik’teki Yemişçizade Köşkü’nün restorasyonunu da bitirdik. Buraya harika bir Kurtuluş Müzesi yapacağız.

TCDD ile yaptığımız protokolle Tarihi Kemer İstasyonu’nun tahsisini aldık. Binada ve çevresinde iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak Konak Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi’ni (KOBAM) açıyoruz. Biz burada kimseyi tedavi etmeyeceğiz; gençlerimizi madde bağımlısı olmadan meslek sahibi yapacağız.

Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni baştan aşağı yeniledik ve gençlik merkezi kurmayı planlıyoruz. Gençlerin projelerini üretebileceği, dijital platformlara rahatlıkla ulaşabileceği güzel bir düzenleme yaptık.

Roman vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına dönük projeler hazırlamaya devam ediyoruz. AR-GE  bölümümüzü yeni kurmamıza rağmen, en aktif müdürlüklerimizden bir tanesi oldu. Hem Avrupa Birliği Projeleri hem de dezavantajlı gruplara yönelik projeler hazırlıyoruz. Roman vatandaşlarımızın yıllardır beklenti içerisinde olduğu Roman Kültür Merkezi’nin restorasyonunu yaptık. Burada Roman kadınlarının eğitimlerinin tamamlanması ve çocukların müzik eğitimleri alabilmesi sağlanacak. Ege Üniversitesi’yle de anlaşma yaparak müzik aletlerinin tamiriyle ilgili atölye kurduk. Yani gençleri bu anlamda da meslek sahibi yapacağız. Bu bölgede yaşayanların en önemli sorunları eğitim, konut ve ne yazık ki madde bağımlılığı. Bu 3 konuya yönelik projeler üretiyoruz.”

“Herkesin gördüğünde ‘harika olmuş’ dediği, benim de gerçekten büyük bir haz duyduğum projemiz Engelsiz Yaşam Köyü oldu” diyen Başkan Abdül Batur, engelli çocuklara bireysel eğitim ve psikolojik destek veren çok güzel bir merkez yaptıklarını da ifade etti.

‘ŞÜPHENİZ OLMASIN’

Salgından en fazla etkilenenlerin esnaflar olduğunu da ifade eden Batur, “Esnafımız ülke ekonomisinin en önemli parçalarından birisidir. Özellikle belediye başkanı olduğumda ilk olarak Esnaf Masası’nı kurduk. Salgında da esnaf temsilcileriyle sık sık bir araya gelerek, ‘neler yapabiliriz’ diye düşündük. Konak’ta 2700’e yakın esnafımız var ve yaklaşık bir senedir işgaliye almıyoruz. Ayrıca çeşitli esnaf kesimlerine maddi yardım da yapıyoruz. Bakkallar Odasıyla beraber özellikle dar kesimli bölgelerdeki veresiye defterlerinin kapatılmasıyla ilgili geçen yıl güzel bir kampanya yaptık. Şunu biliyoruz ki dayanışma içinde olduğumuz sürece sırtımız yere gelmez. Biz bundan sonra da esnafımızın çarklarının dönmesi için her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘CHP SINIFI GEÇTİ’

“Çalışmalarımızın hepsini, partimizin programlarına uygun olarak yapıyoruz. Çünkü biz iktidarın adayıyız. İlk seçimde iktidar olacağız ve buna çok büyük güvenim var” diyen Başkan Abdül Batur, özellikle salgın sürecinde CHP’li belediyelerin hepsinin sınıfı geçtiğini vurgulayarak CHP iktidarında daha güzel işler yapacaklarını söyledi. Batur, seçim beyannamesindeki projelerin yüzde 65’ini salgına rağmen bitirdiklerini de kaydetti.

CHP KONAK, İZMİR’İN EN ÇALIŞKAN ÖRGÜTÜ

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve örgütle uyumunun çok iyi olduğunu söyleyen Başkan Abdül Batur, “Geçmişten bugüne parti örgütleriyle hep uyum içinde çalıştım. CHP’nin adayı olarak geliyoruz biz bu makamlara. Başkanımız Çağrı Gruşçu’nun seçim zamanında benimle her gün mahalle mahalle, sokak sokak dolaşmasını unutabilir miyim? Unutursam aynaya bakmamam lazım. Her zaman ahde vefaya önem veren bir belediye başkanlığı yapmaya çalışıyorum. Kavgadan hiç kimse yarar görmez. İddia ediyorum; Konak Örgütü İzmir’in en çalışkan örgütüdür. Gurur duyuyorum. Konak, komisyonlarını iyi çalıştıran örgütlerden birisi. Komisyonlar iyi çalışınca halka inmek ve farklı meslek gruplarına ulaşmak daha kolay oluyor. Diğer örgütlerimize de örnek oluyorsak ne mutlu bize. Hem Çağrı Gruşçu’ya hem de tüm yönetime bu anlamda teşekkür ediyorum. Bu birliktelik başarıyı da getiriyor; son seçimlerde yüzde 63.20 oy almıştık ama yaptığımız son anketlerde bunun daha yukarılara gittiğini görüyoruz. Yerel seçimler kadar genel seçimlerde de bizlerin çalışması gerekiyor ki artık daha özgür belediye başkanlığı yapalım. Bizim amacımız insanımıza en iyi hizmeti götürebilmek” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi