TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı ile Yeşildere Caddesi’ni birbirine bağlayan Konak Tüneli’nin yetkisini devralmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Temmuz ayından bu yana yürütülen süreçte sona gelindi. 1674 metre uzunluktaki Konak Tüneli’nin yetkisi Karayolları Genel Müdürlüğü’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek. Yetki devrinin, işlemlerin de sonlanması ile birlikte 2020’nin ilk günlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulması bekleniyor.

Yetki devrinin gerçekleşmesi halinde Konak Tüneli’nin bakım ve onarım çalışmaları hizmeti Karayolları Genel Müdürlüğü’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tüneli’nin dışında ayrıca Tünelin Yeşildere Caddesi’nden Gaziemir’e kadar da yol yetkisini de Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alacağı öğrenildi.

Bu durumda İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Meydanı’ndan başlayan tünelden Gaziemir’e kadar yol bakım ve onarımında tek sorumlu olacak.

GÜNLÜK 40 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Konak Bahri Baba Parkı mevkisinden başlayarak, Sümer, Namık Kemal, Selçuk, Duatepe, 1. ve 2. Kadriye olmak üzere 6 mahallenin altından geçen tünel, Yeşildere Caddesi ile Konak Meydanı’nı birbirine bağlıyor. Konak Tüneli’nden günlük yaklaşık 40 bin araç geçiyor.

Editör: Haber Merkezi