Sonsöz TV’de Günaydın Ege programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, İzmir gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. 2019 seçimleriyle ilgili önemli mesajlar veren Engin, hem kendi adaylığı hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığı için net konuştu.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN ADAYLIK İÇİN İKNA EDİLMESİ LAZIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden adaylık için ikna edilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Engin, ismi geçenler hakkında da konuştu. Engin, “Adaylık düşünenlere başarılar dilerim. Kimsenin hedefleri hakkında konuşmak doğru değil. Aziz Kocaoğlu’nun tekrar ikna edilmesi lazım. Yeniden aday yapılması lazım. Kırsalda hamle yaptı. Sağlığı, enerjisi yerinde... Sanki 20 yıl daha görev yapacakmış gibi. Göreve yeni başlamış bir belediye başkanı gibi. Genel başkanımızın söylemesi lazım. O bizim görevimiz değil. Büyükşehir belediye başkanını direk genel başkan atar. Herkese çağrıda bulunuyorum. Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olması için Aziz Bey’in davet edilmesi ikna edilmesi lazım. Motivasyonu bir daha yapacakmış gibi. Müthiş heyecan duyuyor. Yaş falan nezaketsiz değerlendirmeler. Tam tersi bu gibi görevler sağlığı yerinde olduğu sürece yapılması lazım. Büyükşehir belediye başkanlığı siyasi bir görev değil CEO gibi teknokrat gibi düşünebilir. Yeni gelen arkadaş bunları 4-5 yılda ancak öğrenir. Kıyı projesi ve katı atık projelerinin tamamlanması gerekiyor. Belediye başkanlığı teknik bir konu” dedi.

KOCAOĞLU GİBİ BİR ADAM BEN ADAYIM DEMEZ, GENEL MERKEZİN ÇAĞIRIP SÖYLEMESİ LAZIM
Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayı isteyip istemediğini bilmediğini söyleyen Engin, “İsteyip istemediğini bilmiyorum. İlk adımın partiden gitmesi lazım. Aziz Kocaoğlu gibi bir adam ben adayım diye ortaya çıkmaz. Yetkilerin davet etmesi lazım. Ben öyle olacağını düşünüyorum. Bir dönem daha yapması lazım. Diğer arkadaşlara da başarılar dilerim. Hepsi değerli hak eden arkadaşlarımızdır. Sıradan bir dönem ve görev değil. Bu dönem ben de aday olacağım deme lüksümüz yok. Bunun genel merkez tarafından önlenmesi lazım. Genel başkanın ‘durun kardeşim adayımız bellidir’ demesi lazım. Kocaoğlu’nu çağırıp adayını belli etmesi lazım. Abartılmaması ve adayların çoğalmaması için… Ben o dönemi yaşadım. Partiye zarar verir” diye konuştu.

BEN BÖYLE MUTLUYUM, BÜYÜK BİR HEYECANIM YOK
Kendi adaylığına ilişkin de konuşan Engin, “Ben böyle çok mutluyum. Kendi işimle ilgileniyorum. Partiye destek oluyorum. Büyük bir heyecanım yok. Böyle daha iyi. Talep gelirse onu bilemiyorum. Bence siyasetçilerin bunları dillendirmesi de doğru değil. Ben herkesten dikkat beklerken kendim de bunu yapmamalıyım. Olmayabiliriz de. Saygıyla karşılamalıyız. Bu işi parti içinde fazla tırmandırmamalıyız. Aday olmayı düşünen her arkadaşlarımızın dikkatli olması lazım” açıklamasında bulundu.

İZMİRLİLER MERAK ETMESİN
Kent halkına seçimlere için mesaj veren Engin, “İzmirliler merak etmesin. Çok güzel şeyler olacak. Yeni partiler kuruldu. Ben İzmirlilerin oylarını cumhuriyetçi, Atatürk’ün kurduğu partide birleştireceğini düşünüyorum. Bizim İzmir’e gelenlere karşı sorumluluğumuz var. İzmir’i öyle bir zihniyete teslim edersek gelmelerinin anlamı kalmaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi