Konak Belediye Başkanı AbdüL Batur’un esnaf masası kurmasının önemine değinerek sözlerine başlayan Kılıç, “Esnaf sorunlarını bize iletiyor. Çözebilirsek orada çözüyoruz, çözemezsek başkanla görüşüyoruz. Mesela pandemi sürecinde ‘Hiçbir esnafa ceza yazılmayacak’ diye kesin talimatı var. Ekiplerimiz gece gündüz çalıştılar, çalışan herkese teşekkür ediyorum. Tam gaz esnafın yanında olmaya gayret ettik. Konak Belediyesi olarak haddinden fazla yerine getirmeye çalıştık” dedi.

YENİDEN ADAY

Esnafın sorunlarını, “Uzun süreli esnaflık yapan arkadaşlarımızın yerel hükümetten beklentileri genel bir sicil affı. Hükümetimizin yapacağı en hayırlı iş sicil affıdır. Devlet kredi kullandırayım diyor ama herkesin sicili bozuk. Bunu özellikle pandemi sürecinde çok yaşadım. Devletten beklentilerimiz var, kredilerimiz var, faturalarımız var. Ürün alıyoruz karşılığı var. Bu konuda esnafımıza yardımcı olmaya çok çalıştık ama belge alamayanlar var. Bizim odalarımız yarı kamu görevindedir. Odaların bu belgeyi vermemesi bana göre yanlıştır. Odalar esnafın yanında olmalı. Bunları bile yapmaktan aciz kalan odalarımız var. Örneğin Konak Belediyesi 6 ay işgaliye parası almadı.” şeklinde değerlendiren Kılıç, bazı odaların üyelerini pandemi süreci ile ilgili bilgilendirmediğini söyledi.

Kılıç bir daha pandemi süreci yaşanırsa kimsenin kepenk açamayacağını kaydetti. Kılıç, sağlıklı gıda nasıl olmalı sorusuna ise, “İyi bir esnafın iyi bir ürün satması gerekir. Yaşamın her alanında sağlıklı gıda satmak zorundayız. Bana göre her esnafın turuncu çember alması, o belgeleri alması lazım, eğitimleri alması lazım” dedi. Sağlığa zararlı satış yapanları ‘Gıda teröristi’ olarak adlandıran Kılıç, Türkiye Lokantacılar ve Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice’nin işletmesinin fiyat tarifesini de eleştirerek “Patates 4 lira ayran 3,5 lira. Döner bedava mı yani?” diye sordu. Kılıç Yenice’nin döner çeşitlerinin ‘başkan’ sıfatıyla adlandırılmasını da eleştirdi.

SERT SÖZLER

Lokantıcalar seçimini 7 oy farkla kaybettiklerini hatırlatan Kılıç, “Bizim ekibimizin acemiliği oldu, karşı tarafın kurnazlığı oldu. 8-10 arkadaşımız içeriye alınmadı. O gün bugün aradan 3 yıl geçti. Hiç ara vermeden Lokantıcalar Odasına Başkanlığı'na adayız. Bu dönem geçen dönem gibi olmayacak” diyerek tekrar Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Başkan olunca yapacaklarını anlatan Kılıç, “Başkan makamda değil, sahada olacak. Kimseyi ayırt etmeden değil, ben mevcut başkan yerinde olsam bizi düşman olarak görmezdim. Seçim bitince gelecekti dükkanda çay kahvve söyleyecektik. O zaman belki birbirimize kin besleyerek gelmeyecektik buralara. Niye öteliyorsun?” diye sert çıktı.

Editör: Haber Merkezi