İZGAZETE- Kemalpaşa Belediyesi Ekim ayı olağan ikinci meclis birleşimi Kemalpaşa Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Kemalpaşa Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçe görüşüldü. Mecliste Başkan Karakayalı ve AKP Grup Başkanvekili Metin Yaşar arasında ‘bütçe’ tartışması yaşandı. 145 milyon lira olarak açıklanan bütçe oy birliğiyle kabul edildi. 
 



AK PARTİ’DEN ‘MECLİS DÜŞER’ TEHDİDİ

Kemalpaşa Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Metin Yaşar, bütçeye ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Şayet Cumhur İttifakı olarak hayır dersek, meclis düşüyor. Önümüzdeki yıl için size bir şans daha veriyoruz. İçimize sinmese de bu bütçeye olumlu oy veriyoruz” dedi. 

ONA CESARET EDEMEZSİNİZ

AKP’li Yaşar’a yanıt veren Başkan Karakayalı, “Hayır deyin o zaman, ben tek başıma yaparım. Ona cesaret edemezsiniz” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİMDEN 1 AY ÖNCE 4 MİLYON KREDİ ÇEKİP HARCADILAR”

Eleştirilere yanıt veren Başkan Karakayalı, “Dünyanın başına olan bela olan pandemiyi unuttunuz. Türkiye’deki ekonomik sıkıntıları da unuttunuz. Her şey güllük gülistanlık! Belediyede 5 tane kamyon şoförüm,12 temizlik işçisi, 3 tane kepçe operatörü karantinada. İş yapamıyoruz. Geçen yıl 400 ruhsat keserken bu dönemde 70 tane kesemiyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu dönem hiç borçlandık mı, hayır. Bütçemizde sıfır borçlanma var. Bu gariban belediye 18 milyon borç ödedi.  Renkli parke taşını 7 yıl ödeyeceğiz. Martta seçim var, Şubat’ta 4 milyon kredi çektiler, bir ayda harcadılar. Reva mı bu?” açıklamalarında bulundu. 

 



“FAİZ HARAM AMA BOL BOL KULLANILMIŞ”

İller Bankası’ndan belediyelere gelen gelirlerdeki düşüşe dikkat çeken Başkan Karakayalı, Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı AKP’li Arif Uğurlu’nun dönemine de gönderme yaptı. Karakayalı şunları söyledi: “Siz şu olmadı, böyle olmuyor diyorsunuz ama yapıyoruz. Piyasaya sorun, herkes ‘Kemalpaşa Belediyesi insana dokunuyor’ diyor. ‘6 milyon geçen yıla göre bütçenizi düşürdünüz’ dediniz. Ulucak’a doğalgaz, kanalizasyon, içme suyu, hepsi geliyor. Efsane başkan dediğiniz kişinin döşettiği taşların hepsi hurdalıkta. Onların parasını vereceğiz. Kongre merkezi borcu 14 milyon, faizlerle birlikte 29 milyon. Faiz haram ama bol bol kullanılmış. İller Bankası 3 milyon 200 bin TL’yi göndermiyor, düşük gönderiyor. Ekonomik sıkıntı yok mu yani, var.  İller Bankası’ndan her ay 1,5 milyon kasama para versinler Kemalpaşa’yı uçurmazsam namerdim. Ama güneş çarığı sıkıyor, çarık da ayağı sıkıyor.” 

“AKP DÖNEMİNDE İŞKUR’DAN ÇALIŞAN 300 KİŞİ CHP DÖNEMİNDE GÖREVDEN ALINDI”

İŞKUR üzerinden işçi çalıştıramadığını vurgulayan Karakayalı, “1 Nisan’da seçimi kazandım, İŞKUR’dan çalışan 300 kişiyi hemen görevden aldınız. Yalvardım işçi verin diye. Ankara’ya Vali’ye gittim. 50 kişi istedim ama vermediler. Adalet mi bu arkadaşlar? 300 kişi Adalet ve Kalkınma Partisi başkanı döneminde İŞKUR’dan çalıştırılsın, CHP’li belediye başkanı geldiğinde hemen çekilsin. Nerede eşitlik? Muhalefet olarak eleştiri yapabilirsiniz ama biraz da çuvaldızı kendinize iğneyi başkasına batırın. Bu bütçe bize çok çok iyi. Daha 3,5 senemiz var, hepsini yapacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi