İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi'nde, Kemalpaşa halkının yıllardır hayalini kurduğu 'Kemalpaşa Metro Hattı Projesi’nin ihalesinin 9 Ağustos 2021’de gerçekleştirileceği haberi verildi.

Kemalpaşa Belediyesi'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, Soyer ve İBB bürokratlarına güzel haber için teşekkür edildi. Açıklamada ayrıca, iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber'in, 21 Aralık 2020 tarihinde İzmir'de metrolarda tıka basa yolculuk edildiği ifade edilen haberinde adres olarak Kemalpaşa ilçesini göstermesine de gönderme yapıldı.

Belediyenin paylaşımında, "Kentimizin hayali olan bu güzel haber için Kemalpaşa halkı adına Sayın Tunç Soyer'e, İBB Bürokratlarına ve olmayan metro hattının haberini yaparak konuyu gündeme getiren aynı zamanda kamuoyu oluşmasına katkı sağlayan A Haber ekibine, teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı. 

NE OLMUŞTU?

İktidara yakın çizgisi ile bilinen A Haber, geçtiğimiz yıl yaptığı haberinde İzmir'de metrolarda tıka basa yolculuk edildiğini öne sürmüş, adres olarak Kemalpaşa ilçesini göstermişti. 

Kemalpaşa'da metro bulunmamasına rağmen yapılan haber sosyal medyada alay konusu olurken Kemalpaşa Belediyesi, Banu Özdemir’in ‘Bari şu haberi yaparken hangi ilçelerde metro var bir baksaydınız’ sözlerine cevap vererek, ‘Demek bir de metromuz olsa, işte bitti’ başlığı ile Vizontele Tuuba filminden bir sekans paylaşmıştı.