Karşıyaka Belediye Meclisi, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın katılımıyla gerçekleşti. Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu'nun oylandığı meclis toplantısında, Başkan Akpınar, yatırımları ve yapılacak olan projeleri anlattı. Başkan Akpınar “İki yıldır, en yoğun çalışan ve en çok proje üreten belediye konumundayız. Örnek alınan projelerimiz ve halka dokunan yatırımlarımız ile fark yarattık ve yaratmaya da devam edeceğiz. Bu başarıyı hepimiz sahipleniyoruz ve daha iyilerini yapmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Akpınar, "Giderlerimiz sürekli artarken, gelirlerimizin aynı oranda karşılık bulamaması belimizi bükmektedir. Ya sahip olduğunuz gayrimenkulleri satacaksınız ya da borçlanacaksınız. Bunun önüne geçilmeli. Tüm kötü şartlara rağmen, 2015 yılı içinde 28 milyon 667 bin liralık yatırım yaptık. Otopark ve kentsel dönüşüm sorularını çözmek için çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Bu konuda da yasal düzenlemeler elimizi kolumuzu bağlıyor. Bugünkü yasalar, kentsel dönüşüm yapmak bir yana modern gecekondular yaratılmasının önünü açıyor. Bu kenti 25- 50 yıl öncesinde olduğu gibi ben de katletmek istemiyorum. Doğru planlama ile halka hizmet emek kaçınılmazdır. Oy kaygısı ile hizmet etmedim, etmeyeceğim" diye konuştu.

Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu, CHP'li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi, Ak Partililer yetersiz buldukları faliyet raporuna olumsuz oy kullandı.

Editör: Haber Merkezi