6 Ocak Çarşamba 18.00’de İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Avukat Murat Aydın’ın konuk olacağı “Kente karşı işlenen suçlar ve biz” konulu söyleşide, kent ve kentlilik kavramları, yasalardan etik yaklaşımlara her boyutuyla masaya yatırılacak.

11 Ocak Pazartesi 18.00’de Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’la “2021’de Karşıyaka” üstüne konuşulacak. Geçen yılın son programında 2020’yi değerlendiren Başkan Tugay, bu kez 2021’de gerçekleştirilecek çalışmalara ve projelere dair bilgi verecek, canlı yayın sırasında iletilecek soru, düşünce ve önerileri yanıtlayacak.

15 Ocak Cuma 16.00 İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer “Kadın ve emeğin örgütlenmesi” başlıklı söyleşide, ülkemizdeki kadın sorunlarına, emek dünyasında kadının yeri ve örgütlenmenin önemine dair görüşlerini anlatıp, yapılan çalışmaları anlatacak.

22 Ocak Cuma 18.00’de Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi ve KARSAV Başkanı Ahmet Diker’le, “Atatürk Karşıyaka’da” adlı kitabından yola çıkarak, Karşıyakalılık kimliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Kaf Sin Kaf’ın taşıdığı anlam ve önem konuşulacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka ve Yaşam” söyleşilerinin yeni dönemiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Karşıyaka ve Yaşam söyleşilerimizin amacı, bir yandan belediyemizin çalışmalarını ve tavrını hiçbir bilgi kirliliğine yer vermeden ve doğrudan iletmek, bir yandan da yaşamın her alanından uzmanların katılımıyla sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan yaşanan boşluğu doldurmaktır. Demokrasi kültürümüz, bilime inancımız ve geleceğe dair umutlarımız, bize bütün bu çalışmaları bir görev olarak yüklemektedir. Bugüne dek birbirinden değerli ve sayısı 40’a yaklaşan konuğumuzla, farkındalık yarattığımızı ve Karşıyaka duruşumuzu sergilediğimizi, izlenme oranlarımız kanıtlamaktadır. Küresel salgın koşullarından ve yaşadığımız bir an önce kurtulma ve esenliğe kavuşma umuduyla, etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Hemşerilerimizi ve herkesi söyleşilerimizi izlemeye davet ediyorum.”