TUGAY CAN / İZ GAZETE - İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Sibel Ünli’nin intiharının ardından, Ünli'nin sosyal medyada yemekhane kartında bir lira bulunduğu üzerine yaptığı paylaşımlar tüm Türkiye’yi sarsmıştı. Üzücü olayın ardından pek çok Sivil Toplum Kuruluşu ve kamuoyunun yakından takip ettiği isimler ekonomik krizin oluşturduğu şartlara tepkilerini dile getirmişlerdi.

Sarsıcı olayın ardından, konuya ilişkin farkındalık yaratmak isteyen Karşıyaka Belediyesi dikkat çeken bir icraatın altına imza attı.

Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde bulunan Kent A.Ş.’ye bağlı Resto Cafe’de öğrencilere 1 liraya çorba verileceği duyurdu.

HAZİRAN AYINA KADAR

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Duyuruyu bir hafta olarak belirlemiştik, ancak bize gelen olumlu tepkiler ile birlikte süreyi Haziran ayına kadar uzattık” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay gazetemize yaptığı açıklamada “Yaşanan üzücü olayın ardından bu konuda kamuoyunda bir farkındalık yaratalım ve öncü olalım diye düşündük. Kendi restoranlarımızdan birinde böyle bir kampanya başlattık” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER İÇİN MENÜLER

Kararın aslında sembolik olduğunu ve farkındalık yaratamak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Tugay, “Yaptığımız duyurunun ardından olumlu tepkiler de alınca belediyemiz bünyesindeki restoranlarda sadece öğrenciler için indirimli menüler oluşturma yönünde bir karar aldık. Daha fazlası için de arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin ailesinin kayıp ilanından sonra Ünli’nin cesedi 4 Ocak günü Samatya açıklarında bulunmuştu. Ünli’nin sosyal medyada yaptığı "Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var Bir lira kırk kuruşmuş" paylaşımı ülke gündemine oturmuştu.

Editör: Haber Merkezi