GİZEM TABAN/ İZGAZETE- Karaburun Belediyesi Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısı Karaburun Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İlkay Girgin Erdoğan’ın yönetiminde gerçekleşti. Başkan Erdoğan toplantıda belediyede 2021 itibariyle geçerli olacak asgari ücret rakamını açıklarken, belediye ve belediye şirketlerinde kullanılmak üzere 3 adet kamyonet alınması ve alımlar için bankalardan kredi kullanması için belediye başkanına yetki verilmesi hakkındaki madde de toplantıda kabul edildi. 

YENİ YIL MESAJI 
Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Erdoğan yeni yıl mesajı verdi. Erdoğan, “2021’e giriyoruz. İnşallah 2020’de yaşadıklarımızı ülke olarak bir daha yaşamayız. 2021 yılı sağlık, mutluluk, bereket, huzur getirsin” dedi.  

ASGARİ ÜCRET EN AZ 3 BİN 100 LİRA OLACAK
Belediye bünyesinde çalışan işçiler için 2021 yılı itibariyle geçerli olacak asgari ücret rakamını açıklayan Erdoğan, “Ülkemizde asgari ücret 2 bin 825 lira olarak belirlendi. Biz de belediye olarak 3 bin 100 liradan az olmamak üzere asgari ücreti belirledik. Hepimize hayırlı olsun. Keşke şartlarımız elverse de daha fazlasını verebilsek” ifadelerini kullandı. 

ARAÇLAR İÇİN 1 MİLYON 250 BİN TL KREDİ YETKİSİ 
Olağanüstü toplantının gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre belediye ve belediye şirketlerinin hizmetlerinde kullanmak üzere toplam 3 adet çift kabinli pikap kamyonet alınması ve araç alımları için bankalardan 1 milyon 250 bin TL’ye kadar nakdi ve gayri nakdi kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesi AKP’li meclis üyelerinin ret oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi