İZ GAZETE - Karaburun’da belediyenin tapulu arsasını tahliye tebligatı ulaştırılmasına rağmen yasa dışı olarak kullanmaya devam eden işletmenin çalışanları belediye personeline cam şişeler ve beyzbol sopaları ile saldırdı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıya uğrayan belediye çalışanlarının yaşananlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

İlkay Girgin Erdoğan'ın açıklaması; 

Sosyal medyada gruplarında paylaşılan ve bugün ilçe merkezimizde Karayelaltı mevkiinde faaliyet gösteren Hayalbaz adlı mekânda, Belediyemiz çalışanlarına yönelik saldırı ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Adı geçen mekânın yasa dışı olarak kullandığı ve KARABURUN BELEDİYESİ'NİN TAPULU ARSASINDAN (Merkez Mahallesi 70 Ada 1 Parsel) tahliye edilmesi için 30 Haziran 2021'de tebligat yapılmış ve yasal süresi içinde arsanın tahliyesinin tamamlanması istenmiştir.

Bugün Fen İşleri Müdürümüz ve ilgili Müdürlük çalışanlarımız, iki Zabıta personelimiz, iki demir ustası arkadaşımız; İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bir polis memurumuz ve bir Bekçimiz nezaretinde arsa sınırına çit çekmek için arsamıza gitmişlerdir.

Görevli personelimize işlem yaptırmamak amacıyla mekân sahibi ve çalışanları tehdit ve hakaretlerle direnmişler; demir çubuklar, cam şişeler, beyzbol sopası ve pitbull cinsi bir köpeği kullanarak arkadaşlarımıza saldırıda bulunmuşlardır.

Karaburun Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan arkadaşlarımız, mekan sahibi ve çalışanları hakkında şikayet ve suç duyurusunda bulunmuşlardır. Netice itibarıyla Belediyemize ait arsa işgalden arındırılmış, deniz tarafına iniş için yapılan merdiven kullanılamaz hale getirilmiştir. İşletmenin, hiç bir şekilde denize sınırı yoktur ve deniz tarafını isgal etme hakkı bulunmamaktadır.

Yaşanan menfur saldırılar gerek zabıtalarımızın yaka kamerası gerekse fotoğraflarla belgelenmiş ve Emniyet'e verilmiştir. Bu görüntüleri tüm hemşehrilerimizin de bilgisine sunuyoruz.

Değerli Hemşehrilerim,

Karaburun Belediyesi olarak ilçemizde yasa ve yönetmeliklere uygun olarak faaliyet gösteren tüm işletmelerin yanında duruyor, faaliyetlerine devam etmelerini kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm anlayışı gösteriyoruz.

Ancak ilçemizdeki huzuru bozucu ve yasa dışı işgali normalleştiren girişimlere de asla izin veremeyiz.

Konunun takibini bizzat yapacağımızı ifade ediyor, saygılarımı sunuyorum...