Karabağlar Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile ilçe yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, müdürler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Şair ve Yazar Onur Caymaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte  “Reşat Nuri’den günümüze Edebiyatın Değişen Dili” tartışıldı. Gündüz Öğüt’ün yönettiği panele konuşmacı olarak Barış İnce, Sami Menteş, Onur Behramoğlu, Gülşah Elikbank katıldı. Genç yazarlar konuşmalarında ağırlıklı olarak, gelişen teknoloji nedeniyle gençlerin edebiyat dünyasına bakışını, çıkartılan dergi ve kitaplardaki yazı dili seçimlerini örnekler vererek sanatseverlere aktardı.

CANAN TAN VE İNCİ ARAL, REŞAT NURİ'Yİ ANLATTI

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Hakan Urgancı’nın yönetiminde edebiyat dünyasının ünlü isimleri İnci Aral ve Canan Tan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Reşat Nuri’nin Milli Edebiyat akımı içindeki etkinliği ve rolü” konusu tartışıldı.

İlkokul 5.sınıftan itibaren Reşat Nuri’nin tüm kitaplarını okuduğunu belirten İnci Aral, Reşat Nuri’nin milli edebiyat akımını ustaca anlatan ve Anadolu’nun tarihi ile kültürünü çok iyi bilen bir yazar olduğunu bu yüzden geniş bir kitleye ulaştığını belirtti ve yazar’ın “Yeşil Gece” isimli kitabını yorumladı. Canan Tan ise Reşat Nuri’nin edebiyat sevgisini, insanlara aşılayan bir yazar olduğunu ifade ederek annesinin kendisine ilk hediye ettiği kitabın Çalıkuşu olduğunu ve Güntekin’in tüm romanlarında aslında bizi bize anlattığını söyledi.

Etkinlik yakında albüm çıkartacak olan şair ve yazar Tuna Kiremitçi’nin söylediği birbirinden güzel şarkılarla sona erdi.

SELVİTOPU'DAN TEŞEKKÜR

Etkinlik sonunda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitop,u tüm katılımcılara Ege Orman Vakfı tarafından sanatçıların isimlerine dikilen fidan sertifikalarını vererek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi