Karabağlar Kent Konseyi'nin 7'inci Olağan Kongresi'ne, CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşcu, Kadın Adayları Destekleme Derneği(KA-DER) Başkanı Fatma Tunç Köprülü ve vatandaşlar da katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Selvitopu, kent konseylerinin özerk bir yapısı olduğunu, kendi özgür iradesiyle kararlar oluşturma hakkının olduğunu ve buna saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Kadın Adayları Destekleme Derneği(KA-DER) Başkanı Fatma Tunç Köprülü ise dernek olarak kadınların siyasal ve sosyal hayatta, haklarının savunulması ve toplumda saygın bir birey olarak yaşayabilmeleri için çabaladıklarını ve her türlü etkinliğe destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

KA-DER Başkanı Köprülü, "Erkeğin desteği olmazsa ayrımcılık da son bulamaz" mantığıyla yola çıkılan 'He for She' yani 'Kadın için erkek' kampanyasına desteklerinden dolayı Başkan Selvitopu'na, rozet taktı.

Karabağlar Kent Konseyi, KA-DER ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlediği 6 haftalık kurs olan "Kadın için Yurttaşlık Eğitimi" programının katılım belgeleri kursiyerlere Başkan Selvitopu tarafından verildi. Ayrıca eğitim programına katkı koyan Fatma Tunç Köprülü, Sema Öngün, Pelin Erda, Meltem Çiçeklioğlu ve Müjde Ker'e teşekkür belgeleri verildi.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, salonda bulunan üyelere kent konseyinin yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve delegelere sunulan 8 önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi