Resmi program, Karabağlar Kaymakamlığı'nda düzenlenen tebrigat töreniyle başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve Garnizon Komutanı Personel Albay Tarık Çetin Aktaş'la birlikte kutlamaları kabul etti.

Daha sonra Övgü Terzibaşoğlu Anadolu Lisesi bahçesinde Cumhuriyet Bayramı töreni gerçekleştirildi. Buradaki törene de eşi Fügen Selvitopu'yla birlikte katılan Başkan Selvitopu, Cumhuriyet emanetini devralacak gençlerin coşkulu gösterilerini izledi.

Kutlamalar kapsamında Karabağlar Kaymakamlığı ve Karabağlar Belediyesi tarafından oluşturulan araç konvoyu ilçe sokaklarını turlayarak, vatandaşların bayramını kutladı. Kırmızı beyaz balonlarla süslü araçların oluşturduğu konvoy, ev ve işyerlerinde bulunan vatandaşlar tarafından alkışlarla selamlandı. Başkan Selvitopu da konvoyu Eskizmir Caddesi'nde karşıladı. İşyerlerinde ve araçlarında bulunan ya da yolda yürüyen vatandaşlara Türk bayrağı vererek bayramlarını kutlayan Başkan Selvitopu, “Umarım aynı coşkuyu gelecek yıl da yaşar ve Cumhuriyetimizin 100. yılında zirveye ulaştırırız. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Başkan Selvitopu ayrıca başta çocuklar olmak üzere vatandaşlarla anı fotoğrafı da çekildi.

Editör: Haber Merkezi