Gizem TABAN/İZGAZETE- Karabağlar Belediyesi nisan ayı olağan birinci meclis oturumu Karabağlar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda meclis içi ihtisas komisyonlarının seçimleri yapılırken Başkan Selvitopu da gerçekleştirilen faaliyetlere dair bilgi verdi. 

‘YARDIMLARIMIZ ARTACAK’

Meclis toplantısına, Ramazan Ayı’nın ülkeye barış ve huzur getirmesini dileyerek başlayan Başkan Selvitopu, “Belediye olarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız yoğun olarak gıda yardımı gerçekleştireceğiz. İftarlarımız da olacak. Ülkenin de içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak belediye olarak bu haftadan itibaren yardımlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Yapılan ve yapımı süren çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, “Yıldız Kenter, önümüzdeki günlerde faal olarak hizmet vermeye başlayacak. Bahçelievler’de sosyal tesis projemiz var, yakında ihaleye çıkacağız. Yeşilyurt pazaryeri ile ilgili bir plan çalışmamız var, karar alındıktan sonra belki elimizdeki projede bazı değişiklikler olabilir. Uzundere’de açık bir nikah salonumuz vardı, burada çevreden yoğun şikayetler geliyordu, burayla ilgili yer değişikliği çalışmamız var. Orada oturanları rahatsız etmeyecek şekilde bir değişiklik yapacağız. Orayı da kısa bir zamanda hizmete açacağız. Asfalt çalışmalarımız yama düzeyinde gidiyor ama sıcak aylara doğru bir hazırlığımız var. Özellikle mayıs ayından sonra hızla asfalt çalışmalarımız devam edecek. Uzundere’de gençlik merkezi inşaatımız hızla devam ediyor. Hedefimiz 2023 yılında herhangi bir aksaklık olmazsa orayı tamamlayarak hizmete açmak. Bu bizim için önemli projelerden biri. Temizlik işlerinde çalışanlarımız sosyal yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek için bazı düzenlemeler yaptık. Özgür semt merkezi ile ilgili bir proje değişikliğimiz var, özellikle çocuklara dönük bir merkez haline getireceğiz. Yakın bir tarihte yapım ihalesini gerçekleştireceğiz.  Okullarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, yaz aylarında yoğunlaşacak. Ama bütçe durumumuz bu yıl neye imkan verir önümüzdeki aylarda göreceğiz. Kendi ekiplerimiz ile ilgili çalışmalarımızı hiçbir şekilde kesmeyeceğiz ama ihaleli işlerle ilgili durum değerlendirmesini önümüzdeki günlerde yapacağız. Bütçe gerçekleşmelerini dikkate alarak yapacağız. Yakın bir tarihte Kızılay ile birlikte sosyal marketi açacağız. Orası da Karabağların hizmetine girmiş olacak, ihtiyaç sahibi insanlara önemli bir katkı sağlayacak. Üreticilerimize gübre dağıtımımız gerçekleşti. Zeytin fidesi ile ilgili bir çalışmamız da var. Karar alınca doğrudan kayıtlı olan çiftçilerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

‘SIKINTI VAR’

Selvitopu ayrıca, “Hem temizlik hem diğer birimlerimizde araç alımlarımız devam ediyor ancak bununla ilgili bir sıkıntı var; Devlet Malzeme Ofisi’nin bu talepleri karşılama konusunda sıkıntısı var, özellikle fiyat farklarından dolayı” dedi.

BORÇLARA KARŞILIK ARSA DEVRİ

Mali yapıya ilişkin de bilgilendirme yapan Başkan Selvitopu, “Şu anda belediyemizin SSK ve Emekli Sandığı’na borcu yok.  Şu an Maliye’ye olan vergi borçlarımız var. Cari aylar için söylüyorum. Yapılandırılmış borçlarımız var, onlar peyderpey ödeniyor. Maliye’ye olan borçlarımızla ilgili Belediye Meclisi’mizin aldığı karara göre; bizden talep edilen arsaların devri ile ilgili Bakanlığa yaptığımız başvuru var. Bu çalışmalar da devam ediyor. Bu arsa değerlerine karşılık borcumuzdan mahsup edilmesi talebimiz var. Bakanlık daha önce bir miktarını uygun görmüştü, bu da uygun görülürse belediyemizin cari olarak borcu kalmayacak. Normal, piyasa borçları şeklinde bütçemiz yürümüş olacak” ifadelerini kullandı. 

ENCÜMENE VE KOMİSYONLARA KİMLER SEÇİLDİ?

Encümen Üyeleri: Baki Durmuş, Servinaz Ömür, Selami İyier
İmar Komisyonu: Zafer Levent Yıldır, Nedim Topaloğlu, Mümtaz Rodos, Mustafa Alper Güldalı, Fırat Eroğlu
Plan ve Bütçe Komisyonu: Murat Baran Uygun, Bülent Sözüpek, Ahmet Davulcu, Hüseyin Uzun, İbrahim Ulubaş, 
Hukuk Komisyonu: Can Ersoy, Ali Bartu, Turabi Bülent Emre, Bilen Aras, Derya Pala
Sağlık Komisyonu: Sait Karaaslan, Ahmet Şafak, Mehmet Aydoğan, Serap Eyce, Cengiz Aktaş
Çevre Komisyonu: Turabi Bülent Emre, Dila Koyurga, Okan Aras, Adem Kemerkaya, İsmet Soysal
Esnaf Komisyonu: Ali Rıza Çamur, İnan Karakoyun, Nurdan Şenkal Uçar, Hannan Yıldız, İsmet Soysal
Pazar Yerleri Komisyonu: İnan Karakoyun, Ali Rıza Çamur, Can Ersoy, Faysal Acar, Metin Altınağız
Engelliler Komisyonu: Sait Karaaslan, Mümtaz Rodos, Nurdan Şenkal Uçar, Hannan Yıldız, Metin Altınağız
Burs ve Eğitim Komisyonu: Ahmet Şafak, Selami İyier, Mehmet Aydoğan, Serap Eyce, Faysal Acar
Spor, Gençlik ve Çocuk Komisyonu: Nedim Topaloğlu, Servinaz Ömür, Ali Bartu, Cengiz Aktaş, Adem Kemerkaya
Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu: Dila Koyurga, Ahmet Davulcu, Nurdan Şenkal Uçar, İbrahim Ulubaş, Derya Pala
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Mehmet Aydoğan, Servinaz Ömür, Can Ersoy, Fikret Mısırlı, Hüseyin Uzun
Kültür ve Turizm Komisyonu: Ali Bartu, Zafer Levent Yıldır, Dila Koyurga, Serap Eyce, Bilen Aras
Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Mustafa Şafak Baran, Baki Durmuş, Okan Aras, Fikret Mısırlı, Fırat Eroğlu

Editör: Haber Merkezi