AFİFE NUR YILDIZ/İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan Levent Marina tesisleri, İZDENİZ'e ait gemilere bakım ve onarım hizmeti verecek. Aynı zamanda tesis, Denizcilik Eğitim Merkezi ile tüm İzmirli vatandaşlara sosyal ve sportif anlamda hizmet vermeyi de amaçlıyor. İzmir Marina'nın Ocak ayından itibaren teknelere ev sahipliği yapmaya başladığını söyleyen Tunç Soyer,"Marinamız, metro, tramvay, sahil yolu, otoyol, iskele, aktarma merkezi ve ilçe terminali ile aynı eksende ve ulaşım açısından önemli bir düğüm noktası üzerinde yer alıyor" ifadelerini kullandı. 

'İZMİR MARİNA'YA BÜYÜK BİR TALEP VAR'
Marinanın, yenilenen hizmet yapısı ile yoğun bir ilgi ve talep gördüğünü ifade eden Soyer, güçlü ve ulaşılabilir konumu sebebiyle marinanın, İzmirli vatandaşların refahını arttırdığı belirtti. İzmir Marina'da yer alan sosyal tesislere değinen Soyer, "Marinamızda ayrıca; Belediye şirketimiz Grand Plaza’nın işleteceği, dört farklı konseptte “Nefes” adlı sosyal üniteler de yer alıyor. Üçkuyular’ın İnciraltı ile buluştuğu noktada yer alan İzmir Marina; martı, karabatak ve pelikanlar eşliğinde, Körfez’de gün batımının tadını çıkarmak isteyen tüm İzmirlileri ağırlamaya başlıyor" şeklinde konuştu. 

 

'İZMİR'E İVME KAZANDIRACAK'
Hedeflerinin İzmir'e büyük bir hareketlilik getirmek ve cazibe alanı oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Soyer, "İzmir’in kent merkezinde yer alan İzmir Marina’yı, şehrimize kazandırmamız da, bu hedefimizin önemli bir parçası" dedi. Soyer, İzmir Marina hizmetlerinin, denize ulaşamayan çocuklara da ulaşarak, refahın da adil bir şekilde paylaşılacağını da vurgulayarak,"İzmir Marina’da kurduğumuz Denizcilik Eğitim Merkezi’miz ise, refahın adil bölüşümü hedefimize kıymetli katkılar sağlayacak. Çünkü bu merkezde, Gençlik ve Spor Dairemiz tarafından yapılacak eğitim programlarıyla öncelikli olarak dezavantajlı mahallelerimizdeki çocukların, denizle buluşmasını sağlayacağız. ‘Sürdürülebilir çevre bilinci’ ve ‘yüzülebilir Körfez’ temasının gözetileceği merkezimizdeki tüm eğitimlerde, İzmirli çocuklara, deniz sporlarını öğrenme fırsatı sunacağız"ifadelerini kullandı. Marina'nın sunduğu imkanlara da değinen Soyer, "İlk hedefimiz kapsamında; Körfez’deki tek marina olması ve kent içinde yer alması nedeniyle İzmir Marina’nın, yat turizmi alanında, İzmir’e önemli bir ivme kazandıracağını ve diğer yat limanları için önemli bir rol model olacağını düşünüyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi