İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İZDENİZ A.Ş. bünyesinde üç aylık olarak yayınlanan Mavi Kıta Gazetesi’nin Ekim-Kasım-Aralık 2021 sayısına İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da konuk oldu. Kökkılınç, Mavi Kıta Gazetesi’nin Genel Yayın Danışmanı ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ayhan Kara’nın hazırladığı ‘Bir İki Kelime, Bir İki Cümle’ köşesinde, kendisine yöneltilen kelimeler hakkında düşüncelerini paylaştı.

İzmir: 8 bin 500 yıllık tarihi ile “Türkiye İzmir gibi olsun” dediğimiz modern ve medeni bir kent.

Körfez: “Başlar Körfez’de bir akşam;/Bu onun bestesidir./Canım İzmir her akşam;/Bir ışık bahçesidir.” Suzan Kardeş’ten…

İzmir ve Kadın: Birleşmiş Milletler’den (BM) “Kadın Dostu Kent “ unvanlı bir kenttir güzel İzmir.

Süslü Bisikletliler: İzmir’de idealist bir kadın öğretmenin başlattığı ve tüm Türkiye’de olsun, dünyada olsun ilgi gören kadın hareketi.

Büyükşehir Meclisi: Yerel Meclis. İzmir ‘de çoğulcu ve katılımcı demokrasi ile çalışır.

Tunç Soyer: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız. Vizyoner ve sakin güç.

Metropol Cittaslow: Metropol kentlerde yaşam kalitesini yükseltmeyi, kendi değerlerine sahip çıkmayı hedefleyen hareket. İzmir ise dünyanın ilk “Metropol Cittaslow” unvanlı metrpololü.

Kültürpark: İzmir’in simgelerinden ve özenle korunması gereken yeşil kent parkı

Kemeraltı: İzmir’in geçmişi ve geleceği… Tarihi açık çarşısı… Dünya mirası… UNESCO geçici mirası listesine girmeyi başardı.

İzmir Marina: Kentin içinde ama dışındaymış gibi hissettiren, İzmir’in denizle ilişkisini güçlendiren yeni bir cazibe merkezi. Butik bir marina olduğu gibi aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce arka taraflardaki çocukların deniz sporlarıyla buluşturuldukları yer.

Kordon: “Kordon Boyu Seyrine Düştüm” gibi güzel şarkılara konu olmuş İzmir’in Alsancak semtindeki cazibe merkezi.

Kentsel Dönüşüm: İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne duyulan güvenle yaşam alanlarının rızayen, yerinde, sosyal donatıları ile yenilenmesi…

Sokak Lezzetleri: Pamuk şeker, macun, kestane, mısır, buzlu badem, çiğdem, lokma, gevrek, boza, şambali hayatımızın bir parçası.

Seyyar Esnaf: İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz ay yaptığımız yeni bir düzenleme ile yerleşik esnafı etkilemeyecek belirlenen kimi noktalarda geçici izinle soluk alacaklar. Onlar da yaşadığımız kentin bir parçası.

Editör: Haber Merkezi