RS FM'de yayınlanan Burası Türkiye Programı'na katılarak Murat Erdin'in sorularını yanıtlayan Başkan Tosun, "Buraya kamp yapılması düşüncesini duyunca sivil toplum kuruluşları, mevcut 265 yazlık sitenin başkanları, muhtarlar ve siyasi partilerin katılımıyla bir toplantı yaptık. Siyasi partilerden sadece AK Parti grubu katılmadı. Ortak bildirimizi basın açıklamasıyla iletmiş olduk. Açıklamamızda mültecilere karşı olmadığımızı sadece Dikili'nin uygun olmadığını dile getirdik" dedi.

‘DEMOGRAFİK YAPIYI BOZABİLİR'

"Mültecilere saygılı olduklarını ancak gelecek binlerce kişinin Dikili'nin demografik yapısını bozacağı endişesi taşıdıklarını" belirten Dikili Belediye Başkanı Tosun şöyle devam etti:

"Bizim dile getirdiğimiz sadece mülteci kampının yeri buraya uygun değil. Burada kendi okullarımız bize zor yetiyor, gelecek çocuklar nerede okuyacak? Ulaşım zor, yiyecek yardımı nasıl yapılacak? Biz bunları dile getirdik. Sağlık açısından da ilçemizde tam teşekkürlü hastane mevcut değil. En önemlisi de demografik yapının değişimi, bu konuda da tedirginlik yaşadık."

CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın konuyla ilgili TBMM'de bir soru önergesi verdiğini anlatan Tosun, hükümet yetkililerden 1 aydır yanıt beklediklerini ancak dün sözlü bir yanıt alabildiklerini söyledi. Başkan Tosun, mültecilere karşı hep duyarlı davrandıklarını, bu zamana kadar giyinme, barınma, ulaşım gibi temel yardımların hepsini yerine getirdiklerini de sözlerine ekledi.

 

(Sputniknews)

Editör: Haber Merkezi