İz Gazete - Haziran İzmir Eğitim Çalışma Grubu, yayınladığı bildiri ile “Kurs merkezlerinde eğitim gören gençlerimizle, emekçi aileleriyle ve eğitimci arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde faşizme teslim olmayacağız” dedi.

AKP’nin Darbe Girişimi sonrasında kendisine muhalif gördüğü her kurumu kapattığının ya da kayyum atadığının vurgulandığı açıklamada, eğitim alanına yönelik politikalar da eleştirildi.

Birleşik Haziran Hareketi İzmir Eğitim Çalışma Grubu’nun açıklaması şu şekilde: “Ülkedeki bütün okulları imam hatipleştirmeye çalışan bunu gerçekleştiremedikleri yerlerde ise proje okul adı altında başarılı okulların içini boşaltarak istediğini yapan faşist bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Eğitimi tamamen kendi kontrolünde tutarak ve özelleştirmelerin önünü açarak paralı hale getirmenin adımları hızla atılıyor. Bunun önünde engel olacağını düşündüğü eğitim kurumlarını da kapatma yoluna gidiyor.

İzmir'de CHP'li belediyelerin yıllardır eğitimde fırsat eşitliği adına başarılı bir şekilde yapmış olduğu fakir ve başarılı öğrencilere dönük tamamen ücretsiz kurs merkezleri iktidarın Demokles'in kılıcı gibi kullandığı kanun hükmünde kararnameler ile kapatılıyor.

Parasız, kaliteli Eğitimin olabileceğini gösteren, sosyal belediyeciliğin gereği olarak halka hizmet için açılan kurs merkezlerinin kapatılması faşist iktidarın halk düşmanlığını net bir şekilde gösteriyor.

Bu kapatma zorbalığına parasız, çağdaş demokratik ve laik eğitimden yana olan her kesimin karşı koyması ve sesini yükseltmesi gerekir.

Haziran olarak iktidarın neoliberal politikalara uyumlu ve gerici gençlik yetiştirme projesine, Kurs merkezlerinde eğitim gören gençlerimizle, emekçi aileleriyle ve eğitimci arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde faşizme teslim olmayacağız!”

Editör: Haber Merkezi