Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, deniz kenti İzmir'de yüzme bilmeyen kalmaması için her seni yaz spor okulları ve yüzme kursları düzenliyor. Kurslara, her yaştan 5 binin üzerinde kişi katılıyor. Okulların kapanması ile birlikte çok sayıda çocuk, kursların düzenlendiği Fuar Celal Atik Yüzme Tesisleri'ne akın ediyor. Akademili yüzme antörenlerinden bu sporun püf noktalarını öğreniyor.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Gençlik Direktörü Deha Erduran, 20 Haziran-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen yüzme kurslarına hafta içi pazartesi, salı, çarşamba, perşenbe çocuklara, cuma günü özel çocuklara, cumartesi günleri ise yüzme bilmeyen yetişkinlere yüzme eğitim verdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl 5 bin kişi katıldı. Bu yıl ise bu sayınını üzerinde kişiye yüzme öğreteceğiz. Amacımız deniz kentinde yüzme bilmeyen kimsenin kalmaması, herkese yüzme öğretmek. Her yaz birçok vatandaşımız yüzme bilmediği için denizlerde yaşamını yitiriyor. İkinci dönem kayıtlarına bayramdan sonra başlayacağız" dedi.

Erduran ayrıca, okulların kapanmsı ile birlikte 21 branşta tüm spor dallarında hafta içi kurslarını başlattıklarını söyledi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi