İZGAZETE - İzmir Güzelbahçe’de bulunan zeytinlik alanın ortasına yapılmak go-kart pistine karşı direniş bu kez Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin alanda nöbet tutmasıyla devam ediyor. Yelki mahallesine kurulmak istenen ve halkın defalarca düzenlediği eylemlerle tepki gösterdiği go-kart pisti çalışması ‘kadim üretim havzası’ olarak nitelenen bir bölgenin içinde yer alıyor. Doğal Sit ve Tarım Alanı içerisinde yer alan bölgenin piste çevirlmesine daha önce çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay gelmiş halk tepki göstermişti.

Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce bu kez , meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte alana giderek nöbet tutmaya başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İnce, ‘’ Asfaltın doğa harikası zeytin ağaçlı tarım alanına dökülmesine karşı direniyoruz’’ sözlerini kullandı.

İnce: Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte Yelki'de mahkeme tarafından Haklı bulunan mühürümüz kanunsuzca sökülerek kaçak inşaat çalışması girişiminde bulunulan sözde Go-kart pist ( Zeytin ağaçlı tarla) alanında nöbetteyiz. Asfaltın doğa harikası zeytin ağaçlı tarım alanına dökülmesine karşı direniyoruz.

Editör: Haber Merkezi