Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanvekili Salahattin Şahin ile Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ortak açıklama yaparak orman yangınlarında helikopterlerin su aldığı Sarnıç Göleti'ne su sağlayan pompaların Gaziemir Belediyesi tarafından kapatıldığını iddia etti. Yapılan açıklamada; geçmişte Sarnıç Belediyesi tarafından yangınlara müdahale etmek amacıyla Gölet’in inşa edildiği, Belediye’nin kapatılmasının ardından Gölet’in Gaziemir Belediyesi’ne devredildiği belirtildi. Belediye’nin Gölet’i besleyen pompaları kapattığı ileri sürüldü. Ayrıca, önceki dönemlerde gölet çevresindeki 50 hektarlık alanın belediye tarafından halkın hizmetine sunulmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralandığı ancak Belediye’nin bu yönetim döneminde ise tasarruf gerekçesiyle kiralamanın iptal ettiği iddia edildi. İddialar hakkında İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda, Cumhur İttifakı’nın kendisine iftira attığını söyledi, iddiaları net bir dille yalanladı. Arda, Sarnıç Vatan Caddesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde hükümete yakın bir medya kurumunda çıkan haber hakkında da açıklamada bulundu. 

‘BUNLAR ZAVALLILAR’

Sarnıç Göleti’ndeki pompaların Gaziemir Belediyesi tarafından kapatıldığına ilişkin Cumhur İttifakı tarafından ortaya atılan iddiaları ‘iftira’ olarak nitelendiren Belediye Başkanı Halil Arda, “Pompaların sigortası atmış. Haberimiz oldu ve arkadaşlar gitti sigorta şalterini kaldırdı, pompa çalışmaya başladı. Buradan siyaset üretmeye çalışan zavallı bir durum var. Zavallı bunlar… Ülkeyi batırmışlar, gelmişler burada bir pompa üzerinden siyaset yapıyorlar. Arasınlar beni, gitsin elektrikçimiz baksın, halletsin. Gaziemir Belediyesi’nin pompaları kapatması gibi bir durum söz konusu değil. Yani, iftira kampanyası devam ediyor” dedi. 

'GÜLÜP GEÇİYORUM'

Gölet’in bulunduğu alanın mülkiyetinin Gaziemir Belediyesi’ne ait olmadığını belirten Başkan Arda, Gölet’in yakındaki alanın Belediye tarafından geçmiş dönemde kiralandığını söylerken Gölet yakınındaki alanın kiralamasından vazgeçme nedenlerini de açıkladı. Cumhur İttifakı’nın kendisine yönelik 3 yıldır algı operasyonu yaptığını vurgulayan Başkan Arda, şöyle konuştu: “Gölet’in olduğu alan zaten mülkiyet olarak bize ait değil. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait… Onlar, oranın korunması ile ilgili ‘Buraya bekçi koyun’ diyor, ‘Tuvalet yapın’ diyor. Mülkiyeti bize değil de başka bir kuruma ait bir yere ben bekçi dikebilir miyim? Daha önce Gaziemir Belediyesi’nin kiralamış olduğu bir yer var ama orası Gölet’in olduğu yer değil, Gölet’in yakınında olan bir yer. Ama sanki Belediye’nin kiraladığı yer Gölet’in olduğu yermiş de ben de vazgeçmişim gibi bir algı yaratılıyor. İftira, yalan, dolan, şikayet… Bunu 3 yıldır yapıyorlar. Artık gülüp geçiyorum. Gölet’in yakınındaki yer ise, insan girmeyen, hiçbir şey yapılmayan ormanlık bir alan… Gaziemir Belediyesi, 2019’un rakamıyla yıllık 160 bin lira kira ödüyordu, kullanmadığımız bir yere… Bir yandan Cumhurbaşkanlığı’nın tasarruf genelgesi var; ‘Bir şey yapacaksanız, kaynaklarınızı arsalara yatırmayın, devlete ait arazileri kullanın, kaynaklarınızı üst yapı için kullanın’ diyor. Bir taraftan ben, insan girmeyen çalılık bir alana 160 bin lira kira veriyorum. Evet, bu kirayı ödemedim, vazgeçtim. Niye ödeyeyim? Ama vazgeçtiğim yer ile Gölet’in alakası yok. Bahsettiğim yer Gölet’in yakınında ormanlık bir alan…”

‘ACİZLİK İÇERİSİNDELER’

Geçtiğimiz haftalarda AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen bir medya kurumunun, ‘İzmir Gaziemir’de yollar köstebek yuvasına döndü!’ başlığıyla Sarnıç Vatan Caddesi’ndeki yol konusuna ilişkin AKP Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın görüşleri üzerinden servis ettiği habere de değinen Başkan Arda, şunları söyledi: “Bugün Vatan Caddesi’ndeyim. Vatan Caddesi’ni komple yeniliyoruz. İZSU’ya ve GDZ EDAŞ’a yazı yazdık, İZSU da su hattını yeniledi. Şimdi bordür çalışmaları yapılıyor. Su hattı da yenilenince çalışmalar biraz uzun sürdü. Geçen gün buradan bir fotoğraf paylaşıp, haber yapmışlar. Yol yapıyoruz yahu! Evet, toz oluyor, sıfırdan yol yapılıyor. Sıfırdan çiçek gibi yol yapıyoruz. Ama iftira haberler yapılıyor. Neyse ki burada yaşayan insanlar neyin ne olduğunu biliyor. Acizlik içerisindeler… Umurumuzda değil. Gaziemir Belediyesi dimdik ayakta… Tıkır tıkır çalışıyoruz.”
 

Editör: Haber Merkezi