Yapılan açıklamada şöyle denildi; Kronik hastalıklara zemin hazırlayarak bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen obezitenin görülme sıklığı dünyada ve ülkemizde giderek artmaktadır. Obezite ile mücadele etmek ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında; İlçe Kaymakamlığımız ve Foça Toplum Sağlığı Merkezimizin koordinasyonunda ve diğer kamu kurum ve kuruluşları işbirliği ile yürüyüş etkinliği yapılacaktır.

Etkinliğimiz 14 Ekim 2016 Cuma günü 15.00-17.00 saatleri arasında Foça Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Âşıklar Caddesi ve Büyük Deniz Sahil Caddesi boyunca Karakum Plajı, Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Demokrasi Meydanı’na geri dönerek, 2 km. gidiş -2 km. dönüş şeklinde yapılacak olan yürüyüş sırasında katılımcılara su ikramı yapılacaktır. Tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize bekliyoruz.                                

Yürüyüşe katılırken; Yürüyüş için konforlu, sıkı olmayan, rahat hareket etmenizi engellemeyecek spor giysiler ve spor ayakkabı tercih edilmelidir. Çoraplar rahat ve terlemeyi önleyen ayağın havalanmasını sağlayacak özellikte malzemeden yapılmış olmalıdır.

Yürüyüş yapmanın sağlık için son derece faydalı olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Foça Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı olmalarını, yürüyüş yapmalarını ve bir spor dalıyla ilgilenmelerini çok önemsiyoruz. Bu amaçla, yaz aylarında yürüyüş ve su pilatesi etkinliğinden oluşan sabah sporu etkinliği ve 12 ay boyunca spor kursları düzenliyoruz. Foça Toplum Sağlığı Merkezimize, 14 Ekim 2016 Cuma günü yapılacak yürüyüş etkinliğine öncülük ettiği için teşekkür ediyor, tüm halkımızı katılmaya davet ediyorum’ dedi.

Editör: Haber Merkezi