Çeşme hafta sonunda düzenlenecek Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nde en iyi kavun ve en iyi sakız koyunu seçilecek.

Çeşme Belediyesi'nin '9 Durak 9 Deneyim' projesi kapsamında düzenleyeceği 2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği 24-25 Eylül tarihleri arasında sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Çeşme Belediyesi'nin ilçedeki tarım faaliyetlerini desteklemek ve karakteristik bir değer olan sakız koyununu yaşatmak için düzenlediği şenlik Ovacık Mahallesi'nde gerçekleşecek. CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yöresel değerleri ön planda tutmayı hedeflediklerini belirterek, "İlçemizdeki yöresel değerlerimizi ön planda tutarak daha da fazla tanınmasını, bilinmesini istiyoruz. Bir Ovacık kavunu bu yörenin en önemli değeridir. Ovacık kavunu, özelliğinden dolayı uzun süre dayanabilir. Tavana asılıp, kış aylarında da yenebildiği için yörede 'askı' veya 'kış kavunu' olarak bilinir. Birçok yerel ve geleneksel değer gibi Çeşme kavunu tehdit altında. Bu değerimize sahip çıkmak biz yerel yöneticilerin görevi. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile ortak çalışmalar yapacağız. Bu yalnızca Ovacık kavunumuz için değil, diğer tarım ürünlerimiz için de geçerli" dedi.

Festivalin birinci günü Çeşme'nin ünlü kavununun en güzelinin seçileceği bir yarışma düzenlenecek. İkinci gün ise ilçede yaşayan sakız koyunları yetiştiricilerinin kıyasıya mücadele edeceği Sakız Koyunu Yarışması gerçekleştirilecek. Irkının özelliklerini en iyi taşıyan Sakız, Koyun, Koç, Dişi ve Erkek Toklu kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncülere Çeşme Belediyesi tarafından ödüller verilecek.

Editör: Haber Merkezi