Konak Belediyesi’nin yürütücülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan, ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ adlı proje, 19 Kasım Cumartesi günü Hatay Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleşecek açılışla hizmete girecek. İzmir’deki üretici kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünlerin tüketiciyle aracısız buluşmasını sağlayacak organizasyon ile İzmirliler tarladan gelen doğal ürünleri ekonomik fiyatlarla alıp sofrasına götürebilecek. Her ayın ilk cumartesi günü kurulması planlanan pazar, bu özelliğiyle İzmir’de bir ilk olacak.

DOĞAL, ARACISIZ  VE EKONOMİK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilkine ev sahipliği yapacakları ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ adlı etkinliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarıyla yürüttüğü ‘Yerelde Kalkınma’ hamlesine katkı koyan bir çalışma olduğunu söyledi. İzmir’de üretici kooperatiflerinin önemli işler başardığını dile getiren Pekdaş, “Üretici kooperatifleri tuğla üstüne tuğla koyuyorlar. Onların bu çabalarının daha çok görünür ve bilinir olmasını sağlamak amacıyla biz de bir şeyler yapalım istedik. Onların kendilerini tanıtmalarına imkan sağlamak için her ayın ilk cumartesi gününde bu buluşmayı gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi hem üretici kooperatiflerine destek olmaya hem de onların ürettiği sağlıklı ürünlere doğrudan ulaşmaya çağırıyorum. 19 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de Hatay Kapalı Pazaryeri’ne bekliyoruz” dedi.

‘BU ÇABAYA SAHİP ÇIKIN’

Projenin yaşama geçirilmesinde en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Bu süreç, Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve kooperatiflerin ortak akılla yürüttüğü bir süreç oldu. Birçok toplantılar gerçekleştirdik, kooperatiflerin önerilerini dinledik. Onlara nasıl olur diye sorduk. Tanıtım hazırlıklarını da ortak yürüttük. Satış alanları için özel önlükler, özel tezgahlar hazırlandı. Bu nedenle hem demokrasiye olan katkısı hem de yerel kalkınmaya olan faydası bakımından önemli bir çalışmaya imza attık. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz ve bu sonuçların olumlu olması için de tüm halkımızı davet ediyoruz. ‘Oraya gelin ve bu çabaya sahip çıkın’ diyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Pekdaş ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilki Konak’ta başlatılan buluşmaların arkasının gelmesi gerektiğini, diğer ilçelerde de benzerlerinin gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi