Dikili sınırlarında yer alan Karadağ eteklerinde bulunan doğal güzelliği ile dillere destan olan Karagöl'e Dikili Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne katılan 7'sinden 70'ine 130 doğasever, 'sağlığımızı ve doğamızı koruyoruz' mesajı verdi.

Dikili Atatürk Meydanı ile Çandarlı Hizmet Binası önünde toplanan toplam 130 kişi, belediyeye ait otobüslerle önce Merdivenli Köyü'ne geçti. İki gruh burada buluşup, Karagöl Krater Gölü'ne yürüyüşe geçti. Karagöl'de verilen molanın ardından dönüş yolu olarak Denizköy Köyü'ne hareket edildi. Katılımcılar, 5.5 saat süren yürüyüşte doğanın tüm renkleri ile iç içe doyumsuz anlar yaşadı. Yazdan kalma güzel bir günde, Bademli-Denizköy-Midilli Adası ve denizin muhteşem manzarasının doyumsuzluğuna tanıklık eden doğaseverler, o anları bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Dikili Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı CHP'li Meclis Üyesi Hüsniye Yıldırım, gerçekleştirilen etkinliğin iki önemli amacının olduğuna vurdu yaptı. Temiz çevre ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratma ilkesi ile Dikili'nin keşfedilmemiş doğal güzelliklerini tanıtmayı kendilerine öncelikli hedef seçtiklerini kaydeden Yıldırım, "İlçemiz sınırlarında yer alan krater gölü Karagöl ve çevresi sağlıklı yaşam için yürümeyi seven doğaseverler için keşfedilmeyi bekleyen önemli bir rota. Yeşilin, doğal güzelliklerin ve hemen yanı başında deniz ile adaların aynı karede olduğu, sağlıklı yaşama açılan cennetten bir köşe Karagöl'ü keşfetmek için tüm doğaseverleri kentimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi