Dikili'de son iki yılda olduğu gibi bu yılki Ramazan ayı etkinliklerinde de, ‘sevgi’ rüzgarları esiyor.

Unutulmaya yüz tutmuş ramazan geleneklerini yeniden yaşatarak, vatandaşlarını Ramazan ayının manevi ikliminde kurulan sevgi sofralarında buluşturan Dikili Belediyesi, köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerleri ağırlıklı olmak üzere her akşam farklı bir mahallede etkinlik düzenliyor. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katılımıyla Bademli ve Yahşibey mahallelerinde gerçekleştirilen müziksiz etkinliklere ve iftar yemeklerine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

DOLU DOLU RAMAZAN

Yemek ikramından önce Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü mezunu, başarılı tiyatrocu Damla İkiz'in koordinatörlüğündeki Atarneus Tiyatro Topluluğu'nun genç üyeleri, “Meraki” oyununu sokak sahnesinde sergileyerek renkli görüntüler oluşturdu. Sokakta sahneledikleri tiyatro oyununun karakterlerinde başarılı bir performans ortaya koyup, izleyicilerden tam not alan genç tiyatrocular  ilçe sakinlerine eğlenceli anlar yaşattığı gibi Dikili'nin her geçen gün yükselen sanatsal farkını ve geçmişe olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldular.

Yüzyıllık ramazan geleneklerinin yeniden hayat bulduğu iftar programlarında hemşerileri ile bir araya gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kurulan sevgi sofralarında vatandaşlarıyla sohbet ederek, onların görüş, öneri ve isteklerini dinledi. Düzenlenen programa ilişkin konuşan Başkan Tosun, sevgi sofralarına ve etkinliklere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı hemşerilerine teşekkür ederek, “Bugün sevgi sofralarımızda sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Maalesef, şu anda ramazanın mutluluğunu ve bereketini doyasıya yaşayamıyoruz.  Çünkü yakın coğrafyamızda savaşlar ve zulümler, ülkemizde de neredeyse her gün kan, gözyaşı, acı ve maalesef şehitlerimiz var. Gencecik fidanlarımız şehit düşüyor. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımları da gericiler ve bölücüler tarafından devamlı saldırı altında. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor ve artık yeter diyoruz. Tekrar tekrar ifade ediyorum, ülkemize huzurun, dünyaya da barışın egemen olması en büyük arzumuzdur. Onun için dualarımız hep barış için. Herkese iyi ramazanlar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi