Öğrencilere okumayı sevdirmek, onların düşünerek yazmalarını ve yazarken de düşünmenin sevincini yaşamalarını sağlamak amacıyla hazırlanan etkinlik özellikle köy kitaplıklarının bulunduğu bölgelerde ilkokul, ortaokul ve Lise eğitimi alan öğrencilerin katılımına açık olacak. Öğrenciler yarışmada belirlenen 2 farklı konudan birinde yazabilecek. İlk konuda ”Bir vatan bırakın biz çocuklara, ıslanmış olmasın gözyaşlarıyla” sözlerinin yer aldığı “Bir Dünya Bırakın” şarkısının sözlerinden esinlenerek nasıl bir dünya hayal ettiklerini anlatacaklar. İkinci konuda ise ‘Uçan hali misali bir uçurtmanız olsaydı nereleri görmek isterdiniz? Bu yerleri niçin seçerdiniz? ‘ soruları için güzel, ilginç, gizemli tüm yönleri ile yarattıkları hayali gezilerini kağıda dökecek.

‘ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ ÖĞRENECEĞİZ’

Kütüphaneler haftasının bu sene 58.’sinin gerçekleşeceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çocukların hayal dünyaları çok geniş. Bu yüzden de onları okumaya teşvik etmek kadar yazmaya da özendirmeliyiz. Düzenlediğimiz kompozisyon yarışması ile onların özlemlerini ve beklentilerini düşünerek hayal ettikleri dünyayı öğreneceğiz” dedi.

Yarışmada birinciye ışıklı dünya küre ve Kitap, ikinciye satranç takımı ve kitap, üçüncüye ise yapboz/boyama defteri ve kitap hediye edilecek. Kompozisyonların kargo yoluyla ya da muhtarlar aracılığı ile iletilebileceği etkinlik ile ilgili bilgi almak isteyenler www.bornova.bel.tr web sitesinden veya 0 232 999 19 19’dan dahili 4974’ü arayabilir.

Editör: Haber Merkezi