İzmir Pomak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Kar’ın, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un söylediğini iddia ettiği; “Dağda ölen PKK’lıya ben üzülüyorum. Onlar da bizim insanımız. Sen ona da üzülmelisin. Eğer üzülmüyor, bunu dert edinmiyorsan faşistsin” sözleri yargıya taşındı. Hiçbir ortamda ve hiç kimseye bu yönde bir söz söylemediğini ifade eden Başkan Şenol, basına da yansıyan açıklamaları nedeniyle Başkan Kar hakkında; “İftira ve karalama niyetiyle, kişilik haklarını zedelemeye yönelik eylemi” nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘İCRAAT VE SÖYLEMLERİM ORTADA’

Hukuki ve cezai işlemlerin sonucunda haklılığının ortaya çıkmasının ardından manevi tazminat davası da açacağını ifade eden Başkan Şenol, dayanaktan yoksun bu iddiaya ilişkin internet gazetelerindeki haberlerin altına haksız yorum yapanlar ile sosyal medyada bu yönde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında da suç duyurusuna hazırlandıklarını duyurdu. 40 yıllık siyasi hayatı ile 7 yıldır Gaziemir Belediye Başkanı olarak yaptığı icraatları ve söylemlerinin ortada olduğunu kaydeden Şenol, “Ben ne o kişiye ne de başkasına, hiçbir ortamda, bu yönde bir söz söylemedim” diye konuştu.

UMUT TEKİN DE DESTEK VERDİ

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de yönetim olarak Başkan Şenol’un yanında olduklarını açıklayıp, “Ortada çok ağır ve temelden yoksun, çirkin bir iddia var. Halil Başkan bu sözleri söyleyecek en son kişidir” dedi. Tekin, şöyle devam etti: “Sayın Başkanımızın Gaziemir’e kazandırdıkları ve eserleri ortadadır. Bugüne kadar nikâhını kıydığı tüm çiftler ve esnaf başta olmak üzere Gaziemir’de binlerce kişiye Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi motifli duvar halısı hediye eden yegâne belediye başkanıdır. Bu çirkin iddianın sahibini esefle kınıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi