Çiğli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Kaklıç’ta ikinci kez düzenlenecek rahvan at yarışları, Çiğli halkına hareketli bir gün yaşatacak.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek rahvan atları, pazar günü Kaklıç’ta hazırlanan döner koşu pistinde gün boyunca büyük mücadele verecek. Rahvan at yarışlarında baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, taylar (4 yaş), taylar (3 yaş) tozkoparan, ithal A ve ithal B kategorilerinde olmak üzere para ödülü dağıtılacak.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, geleneksel spor dallarını devam ettirmenin önemini vurgulayarak, Çiğli’nin ikinci kez rahvan at yarışlarına ev sahipliği yaptığını söyledi. Rahvan at yarışlarına ilginin de büyük olduğunu belirten Başkan Arslan, pazar günü yapılacak yarışlara tüm Çiğli ve İzmir halkını davet ettiğini belirterek, “Rahvan at yarışlarında, atın üzerindeki binici ve teçhizat yükünün en uzun mesafeye, en kısa zamanda; biniciyi yormadan ve en az enerji harcanarak atın yürütülmesi sağlanıyor. Zor ama keyifli yarışma olacak. Çok çekişmeli ve eğlenceli yarışlar izleyeceğiz. Ülkenin çeşitli illerinden gelecek rahvan atları Çiğlimizde bizlere güzel bir yarış sunacak. Meraklılarını bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi