Çiğli Belediyesi ve Tüm- Bel Sen Sendikası 2 No’lu Şube arasında 247 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Tüm-Bel Sen 2 No’lu Şube Başkanı Faruğ Vergili tarafından imzalandı. Sözleşme, Çiğli Belediyesi’ndeki memurların aldığı sosyal denge tazminatının tüm kalemlerinde yüzde 43’lük bir artış sağlıyor.  Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın makamında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine TİS ve Hukuk Sekreteri Özkan Gözcü, Şube Basın Yayın Sekreteri Özer Kaysavuk, İşyeri Temsilcileri Ali Ekber Aktaş, Hasan Basri Teker, Başkan Yardımcıları Vezir Aslan ile Derviş Engin katıldı.

Yeni sözleşmeye göre 560 TL olan iyileştirme yardımı 750 TL’ye çıkarıldı. Ramazan ve Kurban ile yılbaşında verilen 250 TL’lik ikramiye 400 TL’ye, 1 Mayıs ikramiyesi de 100 TL’den 250 TL’ye çıkarıldı. Yeni imzalanan sözleşmeye ayrıca, memurlara her yıl Kasım ayında verilmek üzere 400 lira yakacak yardımı da eklendi.

Başkan Arslan: “Daha iyi şartlar oluşturmak istiyoruz”

İmza töreninde konuşan Başkan Hasan Arslan, her zaman çalışanların haklarından yana olduklarını belirterek, mevcut koşullarda en iyi sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi.  Başkan Arslan, “Memurlarımızın karınca kararınca geçimlerine yardımcı olmak üzere belediye bütçesi doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalıştık. Yapılan artışları memurlarımızın tüm çocukları ile sağlıkla harcamalarını temenni ediyoruz. İleriki yıllarda daha güzel şartlarda sözleşme imzalayacağımızı umuyorum. Sendikal mücadelenin birlik beraberlik içerisinde, dayanışmayla yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu biliyorum. İşte bu mücadelenin taçlandırıldığı doruk noktası da, yaptığımız toplu sözleşmemizin imzalanması oldu. Çalışanlarımızın elde ettiği kazanımlar bizi sevindirir. Toplu iş sözleşmemiz hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şube Başkanı Vergili: “Yüzde 43 artış sağlandı”

Şube Başkanı Faruğ Vergili ise 2 aydır yoğun olarak gerçekleştirdikleri toplu iş sözleşmesinde mutlu sona geldiklerini söyledi. Belediyenin mevcut koşullarına göre en iyi sözleşmeyi imzaladıklarını belirten Vergili, “Bize destek olduğu için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler bu mücadelenin sonucunda bu sözleşmeyi imzalıyoruz.  Yeni imzaladığımız sözleşmeye göre sosyal denge tazminatında yüzde 43 oranında artış sağlandı. Sonuç olarak burada çalışan arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal haklarının çerçevesini belirledik. Huzurlu bir çalışma ortamımız var teşekkür ediyoruz. Huzurlu çalışma ortamının devamını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi