Harmandalı bölgesinde yaşayan ailelere yönelik faaliyete geçen Çiğli Belediyesi Harmandalı Semt Merkezi’nde çocuk ve ailelere eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Uzman eğitmen ve sosyologlar tarafından verilen eğitimler aile danışmanlığı, aile arabuluculuğu, öğrenci koçluğu, çocuklarda algılama güçlüğü, okul sorunları, düşük okul notlarının giderilmesi konularını kapsıyor.

İki aydır faaliyette olan semt merkezinden 200 çocuk eğitim ve danışmanlık hizmetinden, 50 aile ise aile danışmanlığı hizmetinden yararlanıyor. Mesai saatleri içinde hizmet veren semt merkezine ulaşmak isteyen vatandaşlar 839 05 21 numaralı telefonu arayıp bilgi alabilirler.

Harmandalı bölgesinde böyle bir hizmetin büyük ihtiyaç olduğunu dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, merkezi kısa sürede büyük ilgi gördüğüne dikkat çekti. Arslan, “Okullar tatilde olmasına rağmen 200 öğrencimiz derslerine katkı sağlamak amacıyla merkezimize geliyor. Bunlardan bir kısmına da başka alanlarda danışmanlık yapıyoruz. Yine semt merkezimize gelen bir çok ailemiz de sorunlarını paylaşarak çözüm yolları arıyor. Biz ihtiyaç duyulan her alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Semt merkezimiz bu anlamda Harmandalı da önemli bir işlev üstlenmiş durumda. Derslerine katkı sağlamak isteyen ya da farklı sorunlar yaşayan çocuklarımızı ve danışmanlık hizmeti almak isteyen ailelerimizi merkezimize bekliyoruz" diyerek Harmandalı sakinlerine çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi