Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'in kurtuluşuyla aynı güne denk gelen kuruluş yıldönümü kutlamalarını birlikte kutlamaya hazırlanıyor.

9 Eylül Cuma günü İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün yanı sıra, CHP'nin kuruluş yıldönümünü de kutlamak için bir dizi etkinlik düzenleyecek olan CHP İzmir İl Örgütünün Başkanı Asuman Ali Güven kutlamalara ilişkin şunları söyledi: "9 Eylül günü sadece İzmir ve CHP için tüm dünya için tarihi bir gün. Bugünde tüm dünya tarihini değiştirecek bir kurtuluş ve kuruluş destanı yazılmıştır. İzmir'in düşman işgalinden kurtarılması, aynı zamanda tüm ülkeden düşmanın temizlenmesi ve kurulacak cumhuriyetinde habercisiydi. Bu tarihi günden yalnızca bir yıl sonrada yeni bir demokrasi tarihi yazılmış ve Türkiye cumhuriyetinin, siyasi ve demokrasi hayatının en büyük adımı atılmış, ebedi başkomutanımız ve eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkenin ilk siyasi partisi CHP kurulmuştur. Böylesine anlamlı ve önemli günleri şanına yakışır bir şekilde kutlamak, o günleri yaşatmak açısından da son derece önemlidir." 

Güven kutlama programını da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, ilk tören 9 Eylül Cuma günü saat 15.00'da cumhuriyet meydanında Atatürk Anıt'ında gerçekleşecek. Burada düzenlenecek törenin ardından, saat 16.00'da Kültürpark İzmir Sanat'ta bir dizi program yapılacak. 

Güven "Öncelikle kapalı alanda CHP tarihini anlatan kısa bir belgesel gösterimi gerçekleştireceğiz. Belgeselin ardından eski bakan ve eski il başkanlarımızdan Dr. Alev Coşkun'un bir sunumu olacak. Yine İzmir Sanat'ta CHP İzmir ağırlıklı olmak üzere CHP tarihini anlatan bir resim sergisi düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin ardından da açık hava da 93.yıl pastasını kesecek ve 93. yıl kokteylini gerçekleştirerek kutlamalarımıza son noktayı koyacağız. İnanıyorum ki bu kutlamalarda CHP olarak birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirerek, Atamızın bize emanet ettiği Altı Ok'a bağlılığımızı bir kere de göstereceğiz. Bu arada kurban bayramı sebebiyle her yıl yaptığımız geleneksek bayramlaşma törenimizi de bu etkinliklerle zaten gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, tüm İzmirli hemşerilerini hem İzmir'in kurtuluş, hem de CHP'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet etti.

Editör: Haber Merkezi