İZ GAZETE - Gazetemiz yazarlarının İzmir’in seçilmişleri ile gerçekleştirdiği buluşmalar dizisi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile devam ediyor. İz Gazete yazarlarının; Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a kent ve Türkiye gündemine dair sorularını, Tugay’ın cevaplarını, İz Gazete okurlarına beş günlük yazı dizisi şeklinde aktarıyoruz.

Yazı dizisinin sonuncusunda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediyenin mali durumuna ilişkin açıklamalarını İz Gazete okurları ile paylaşıyoruz.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka Belediyesi’nin borcuna ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Kongresi’nde yapmış olduğu konuşmada yapmış olduğu açıklamalar hakkında konuşan Cemil Tugay, enkaz edebiyatı yapmak gibi bir niyetinin olmadığını kongrede de bu konuda herhangi bir açıklamasının olmadığını ifade etti.

‘KONUYU BEN AÇMADIM’

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın konuyu gündeme taşıdığını söyleyen Tugay, şöyle konuştu: “Hiçbir yerde ‘Çok borçluyuz, acayip sıkışığız’ filan demedim. Kongrede benden sonra konuşma yapan eski belediye başkanımız ben çok iyi durumda bir belediye bıraktım gibi bir şey demiş. Bunu bana katıldığım bir televizyon programında sordular. Soru sorulduğu için ben de biraz tepki gösterdim. Çünkü gerçekten ödemelerini yapamadığı için hemen her şeyine haciz konmuş bir belediye devraldım. Bunun normal ve iyi olduğunu düşünen varsa bir şey diyemem. Ancak bence değildi. Bu konunun konuşulması ve polemik konusu yapılması beni rahatsız ediyor. Bana sorulan soruya verdiğim cevaba bugün tekrar bir açıklama yapmış eski belediye başkanımız. Kendisine karşı niye böyle davrandığımı anlayamadığını söylemiş. Bana soru sorulmasa konuya dair tek kelime dahi etmeyeceğim. Ama soruluyor. Cevap vermem gerekiyor.Konuyu ben açmadım. Bu konunun konuşulmasından da rahatsızım. Bu konu huzur kaçırıyor. Sonuçta şunun fark edilmesini diliyorum ve bekliyorum. Aynı partiden farklı bir belediye başkanı var. O da bu görevi başarıyla yapmaya çalışıyor. Amacımız bize verilen sorumluluğu yerine getirmek. Çünkü Karşıyaka’da hacizler altında ezilen bir belediye olması gerçekten gerekmiyor. Böyle bir şeye ihtiyaç yok”

ÇİÇEKÇİYE 680 BİN LİRA

Karşıyaka Belediyesi’ni devraldıkları süreç ile şu an arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Sorunlar bitti de diyemem. Şu anda mesela haciz ile ilgili bir durum yok. Şu anda belediyemizin bazı yerlerde alacakları da var. Borçlarımızı da bir yandan ödüyoruz, ödeyeceğiz. Üstelik bunları sadece kendi gelirimiz ile yaptık. Büyükşehir'den bir yardım almadık ya da herhangi bir yer satmadık. Zorunlu harcamalar dışındaki harcamaları durdurduk. Ben geldiğimde falanca çiçekçiliğe olan borç miktar 680 bin liraydı. 680 bin liralık çiçek alınıp da ödeme yapılmaması çok ilginç geldi bana. Geriye dönük baktığımızda rakamın çok daha büyük olduğunu gördük. Mesela matbaaya 5 milyon liralık bir borç söz konusuydu” şeklinde konuştu.

GEREKSİZ HARCAMALARDAN KAÇINMAYA ÇABALIYORUZ’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ayrıca “Biz şu anda olabildiğince gereksiz harcamalardan kaçınıyoruz. Ancak insanlar bu seferde ‘Ne zaman yatırım yapılacak?’ diye bekliyor. Bunun için ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Oysa biz maalesef geçtiğimiz ay içerisinde personelimizin maaş ödemeleri ile ilgili sıkıntı yaşadık. Bu İller Bankası’nın ciddi bir kesinti yapmasından kaynaklandı. Bu ay elimiz daha rahattı. Önümüzdeki ay daha rahat olacaktır, diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi