Selçuk Efes Kent Belleği bir kitap söyleşisine daha ev sahipliği yaptı.  Yeşilçam’a saygı duruşu olarak nitelendirdiği Çekirdek ve Gazoz adlı kitabının imza gününde konuşan Ayşe Havva Geyik;  “Uzun yıllar geniş halk kitleleri tarafından izlenen ve izlenecek olan Yeşilçam filmleri bir saygı duruşunu hak ediyor. Ben bu saygı duruşu adına Çekirdek ve Gazoz’u yazdım” dedi.

Toplumsal belleğimizde yer edinen birçok filmin Yeşilçam’a emek veren isimler tarafından zor şartlar altında çekildiğinin altını çizen Ayşe Havva Geyik; “Yeşilçam’da anlatılan aslında bu toprakların, bizlerin,  hepimizin hikâyesidir. Yeşilçam’ın bir tılsımı var. Ben bu kitapta biraz da bu tılsımı anlattım. Bunu yaparken de akıp giden zamanda değişen hayatımıza, sosyo-ekonomik dengeleri, insan ilişkilerini, aileyi, aşkı ve Türkiye’nin yakın tarihini anlatmaya çalıştım” dedi.

Türk sinemasının zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Ayşe Havva Geyik; “Hayatta ne varsa Yeşilçam’da karşılığı var. Yeşilçam’da sadece romantik komediler, büyük aşklar anlatılmıyor. Sinemamıza baktığımızda işçilerin, kadınların, gençlerin sorunlarının yanı sıra toplumsal birçok sorunu da anlatan filmlerin yer aldığını görüyoruz. Bu kitapta tüm bunlara değindim. Çekirdek ve Gazoz, Yeşilçam filmlerinde rol alan, bu filmlere emek veren herkese ve bu filmleri yazlık gazinolarda çekirdek ve gazoz eşliğinde izleyen, izleyecek olan seyirciye adanmıştır” dedi.

Söyleşinin ardından Ayşe Havva Geyik, Çekirdek ve Gazoz adlı kitabını okurları için imzaladı. 

Editör: Haber Merkezi