GİZEM TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan altıncı birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Mecliste, 1998 yılına kadar ruhsatlı yapılaşmış olan binaların çok hızlı bir şekilde dönüşümünün sağlanması konusunda çalışmaların yapılması için gereken adımlara yönelik detaylı bir araştırma yapılması kararlaştırıldı. Öte yandan, AFAD’ın tespitlerine göre depremde evi orta hasarlı zarar gören vatandaşlara yeni hane kurmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin TL para yardımı yapılması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.
 



‘İNANCIM TAM’

Toplantıda kentte 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem sonrası önemli bir karar alındı. Başkanlık makamınca gündeme gelen önergeye göre; 1998 yılına kadar ruhsatlı yapılaşmış olan binaların çok hızlı bir şekilde dönüşümünün sağlanması konusunda çalışmaların yapılması için gereken adımlara yönelik detaylı bir araştırma yapılması kararlaştırıldı. Yapı dönüşümünün hızlandırılmasının amaçlandığı önerge hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Bu önerge özellikle imar komisyonunda görüşülecek ama hem AKP hem de MHP hem İYİ Parti hem de CHP’li meclis üyelerinin bunu elbirliği ile çalışarak çözeceğine inancım tam. Herkesin elini taşın altına sokarak bu madde ile ilgili çalışma yapması, fikir geliştirilmesini hayal ediyorum. Bunu hep birlikte hayata geçireceğimize inanıyorum” dedi. Başkan Soyer’in konuşmasının ardından yapılan oylama ile önerge İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ile Deprem ve Afet Komisyonu’na gönderildi.

 



EVİ ORTA HASARLI OLANLARA 5000 TL YARDIM

30 Ekim tarihinde kentte meydana gelen deprem felaketinde evleri orta hasarlı olarak zarar gören vatandaşların yeni kuracakları haneleri için kira desteği sağlayabilmek adına, her bir hane için 5 bin TL nakdi yardım yapılması ve yapılacak bu desteğin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğüne ait ilgili bütçeden karşılanması hakkındaki önerge ilgili komisyonlara gönderildi. Önergenin komisyonlarda görüşüldükten sonra meclisten geçmesi halinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, AFAD’ın tespitlerine göre depremde evi orta hasarlı zarar gören vatandaşlara yeni hane kurmaları için 5 bin TL para yardımı yapacak.

Editör: Haber Merkezi