Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiğinden bu yana özel hassasiyet gösterdiği Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı belediye meclisindeki ihtisas komisyonlarından oy birliği aldı. 
Yaklaşık 1 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, uzman kişiler, ilgili meslek örgütleri ile birlikte yoğun bir çalışma sonucu oluşturduğu Kültürpark Planı geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmuştu. Meclise sunulmasının ardından ihtisas komisyonlarına gönderilen plan komisyonlardan oy birliği alarak Şubat ayı meclis gündeminde yer aldı. Plan, 8 Şubat Pazartesi Günü gerçekleşecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan birinci oturumunda meclisin onayına sunulacak. Meclisin onay vermesi halinde de İzmir Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun onayına sunulacak. İki onayın alınması durumunda planlar askıya çıkacak. 

Konuyla ilgili, İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Şubat Tarihli Meclis Gündemi’nde yer alan madde şöyle: Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, "2.Derece Doğal Sit + Tarihsel Sit Alanı" olarak tescilli Kültürpark Alanı'na ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 15/02/2019 tarihli ve 05.160 sayılı Kararı ile uygun bulunan, ancak Fuar-Kültürpark alanının kullanımı ve geleceğine yönelik Belediyemizce düzenlenen arama konferansının yanı sıra ilgili sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının görüş ve önerileri çerçevesinde yeniden düzenlenen 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Plan Raporu önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda işlem yapılmak üzere görüşülmesi ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 15/02/2019 tarihli ve 05.160 sayılı Kararının; İmar ve Bayındırlık - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor - Turizm ve Fuarcılık Komisyonlarınca Kültürpark ile özdeşleşmiş ve kent belleğinde yer edinmiş mekanların isimleri (Atlas Pavyonu, Kübana, Golf Restoran,  Palmiye Gazinosu vb.) ile izlerinin yapılacak proje ve uygulamalarda dikkate alınarak yaşatılması koşuluyla oybirliği ile uygun bulunduğuna, Hukuk Komisyonunca Plan Notlarının 7. maddesinde yer alan Yönetim/İşletim Planının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince uygun görülerek İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna sunulup onaylanarak yürürlüğe girmesi koşuluyla oybirliği ile uygun bulunduğuna, Çevre ve Sağlık -  Kent Konseyi Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunduğuna ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda, Koruma Bölge Kuruluna ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor.

Editör: Haber Merkezi