Bucalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında and içecek. Buca Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte Bucalılar 28 Ekim Cuma günü saat 19.23'de Buca Belediyesi önünda toplanacak.

Cumhuriyet sevdalılarından oluşturulacak dev Cumhuriyet korosu and içip, ‘Biz Cumhuriyetiz’ diye haykıracak. 28 Ekim’deki etkinlik Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri miniklerinin Atatürk’ün sözlerinden oluşan metinleri okuması ile başlayacak.

Pırlantaların ardından etkinliğe katılan tüm Bucalıllar’dan oluşacak dev “Cumhuriyet Korosu" Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma sözünü okuyacakları metinle Cumhuriyet coşkusunu yaşacak.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve isimsiz binlerce kahramanın 93 yıl önce kurduğu Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmanın bugün daha bir önem kazandığını söyledi. Piriştina, tüm Cumhuriyet sevdalılarını Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte 28 Ekim akşamı saat 19.23’de Belediye önünde oluşturulacak Cumhuriyet Korosu’na katılmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi