Bornovalılar akıllı vezne sistemiyle Bornova Belediyesi vergi ve harçlarını sıra beklemeden, 7 gün 24 saat yatırabilecekler. Bornova Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın girişine konulan akıllı veznede emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam harçları, imar harçları, ruhsat harçları, işgal harçları, kanal temizleme, moloz toplama ve benzeri hizmetlerin bedelleri ödenebilecek. Mükellefler, bankamatik benzeri sisteme TC kimlik, sicil ya da vergi numarasını giren mükellef ekranda kayıtlı borçlarını görüyor. 

Bu aşamadan sonra mükellef yönlendirmeleri takip ederek kredi kartıyla vergi ve harçlarını ödeme işlemini tamamlıyor. Böylece vatandaşlar Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerindeki yoğunluktan etkilenmeden işlemlerini tamamlayabiliyor. Ödemenin ardından makbuz da sistem tarafından veriliyor. Akıllı vezne sisteminden, kısa süre sonra nakit ödeme işlemleri de yapılabilecek.

Borrnova Belediyesi, vatandaşların vergi ve harç ödemelerini kolaylaştırmak için internet bankacılığı sistemini de kullanıyor. Vergi dönemlerinde yerinde hizmet sağlamak amacıyla Pınarbaşı, Altındağ gibi semtlerde mobil araç ile tahsilat işlemi de yapılıyor. Bornova Belediyesi resmi web sitesi üzerinden kredi kartı ile yapılan ödemelerde vade farklı ödeme imkanları da sağlanıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için belediyelerin vergi ve harçları toplamak ile görevli olduğunu belirterek, “Sorumluluklarını yerine getiren vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için görev süremiz içinde pek çok kolaylık sağladık. Akıllı vezne sistemi de bu kolaylıklardan biri. Vatandaşlarımız istedikleri gün ve saatte ödemelerini yapabilecek” dedi.