Gizem TABAN/İZ GAZETE- Bornova Belediyesi mayıs ayı olağan ikinci meclis oturumu Meclis Birinci Başkanvekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Hüseyin Ünal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Bornova Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı görüşüldü. AKP Grubu Kesin Hesap üzerinden Belediye’ye eleştirilerde bulunurken CHP Grubu da eleştirileri yanıtladı. 

KESİN HESAP KABUL EDİLDİ

Bornova Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Gider Bütçesi toplam 469 milyon 591 bin TL olurken, gerçekleşme oranı yüzde 90,67 oldu. Gelir Bütçesi toplam 485 milyon 451 bin TL olurken gerçekleşme oranı ise yüzde 112,50 oldu. AKP Grubu’nun ret oyu verdiği 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğuyla kabul edildi. 

‘HİÇBİR BANKAYA BORÇ YOK’

Bornova Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı hakkında söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP Meclis Üyesi Ercan Kahya, “Mali tabloya baktığımızda Bornova Belediyesi’nin borçlarını ödemiş, yatırımlarını yapmış güçlü bir mali yapıya kavuşmuş olduğunu görüyoruz. Bornova Belediyesi’nin öz sermayesi çok güçlü, yatırımlarını öz sermayesiyle yapmıştır. Bütçemizi yaparken ayakları yere basan, sağlam bir bütçe yapmışız, rakamlara baktığımızda bunu görebiliyoruz. Şu an hiçbir bankaya borcumuz yok” ifadelerini kullandı. Kahya, gelir-gider tablosuyla ilgili de detaylı bilgilendirme yaptı. 

‘BAŞKANIMIZIN BAŞARISIDIR’

AKP Grubu’nun eleştirileri üzerine açıklamalarda bulunan Meclis Birinci Başkanvekili Ünal, “Türkiye’de yaşıyoruz, dolar kaç lira oldu, bunları herhalde unuttunuz. Artık ihalelere girecek insan bulamıyoruz, yarın ne olacağını bilinmediği için kimse teklif vermiyor. Belediyemiz bugün öz kaynaklarıyla yönetiliyorsa, borcu yoksa, bu başkanımızın ve bürokratlarımızın başarısıdır” dedi.  

‘55 MİLYONLUK YATIRIM’

Eleştiriler üzerine tekrar söz alan CHP Meclis Üyesi Kahya ise, “Türkiye’de yüzde 87 öz sermayesiyle bu kadar yatırım yapan, borcu olmayan kaç belediyede vardır bakılsın. Kongre merkezinin ihalesinin olacağı gün dolar yükseldi, kimse ihaleye girmedi. Personel gideri, Türkiye’deki tüm belediyeler için bir problem. Pandemi dolayısıyla kiraları erteledik, Cumhurbaşkanlığı’ndan tasarruf genelgesi geldi, ona da uyduk. Tüm bunlara rağmen 2021 yılında 55 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Biz başarılıyız, daha iyisini yapmak için her zaman Çaba sarf edeceğiz. Daha iyisini daha güzelini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi