Bornova Belediyesi, Golden City Awards'ın, geleceğin şehirlerine önemli bir bakış açısı sağlamak, şehircilik alanında süregelecek pek çok faaliyetlerle kentlerin gelişmesine, markalaşmasına öncülük etmek amacıyla düzenlediği yarışmada iki ayrı projesiyle ödül aldı. Belediyelerin, şehircilik, kentsel dönüşüm ve hizmet projelerinin yarıştığı organizasyonda Bornova Belediyesi “Konuşan Duvarlar" Projesi ile En İyi Kültür ve Sanat Projesi'ne layık görüldü. “Geçmişten Günümüze Bornova" projesine ise jüri özel ödülü verildi.

DUVARLAR KONUŞUYOR

Sokakların başkaldırısı olarak başlayan, günümüzde çağdaş kent sanatı olarak da adlandırılan 'graffiti' Bornova'da hayat buldu. Bornova Belediyesi tarafından ilçenin değişik yerlerinde gerçekleştirilen 'Konuşan Duvarlar Projesi'nin ilk aşaması Yakaköy'ün duvarlarına köy temalı resimlerin sprey boya ile yapılmasıyla gerçekleşti. Projenin ikinci aşaması ise Bornova Merkez'de bulunan binaların sağır cephelerine giydirme olarak yapıldı. Giydirmelerde 2015 yılında Bornova'da gerçekleşen ve birçok ressamın katıldığı Uluslararası Suluboya Festivalinde çizilen resimlerle gerçekleşti.

EĞİTİM PROJESİNE 2. ÖDÜL

“Geçmişten Günümüze Bornova" projesi ile kentlerin geleceğinin şekillenmesinde önemli roller alacak çocuklara Bornova'nın tarihi, kültürel ve doğal değerleri, görülmesi gereken yerleri ve müzeleri gibi konularda eğitim veriliyor. Kentte yaşanan sorunlara da değinilen seminerlerde çocukların ürettikleri çözümler de dinleniyor. Bugüne kadar 3 binin üzerinde çocuğa ulaşılan eğitimler ile ilçe bulunan çocukların Bornovalılık bilincini arttırılması amaçlanıyor.



HEDEF YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Bornova için ürettikleri projelerle daha önce de ödül aldıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Geçmişten Günümüze Bornova adlı eğitim projemiz ile daha öncede TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü almıştık. Birçok konuda olduğu gibi kent planlama/tasarım, bölgesel kalkınma ve şehircilik konularında uygulamaya girmiş, sorun çözmeye yönelik başarılı plan ve projelerimiz var. Bizim ana amacımız Bornovamızda yaşam kalitesini daha da yükseltmek. Bu yolda aldığımız ödüller motivasyonumuzu daha da arttırdı" dedi.

İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen törende "En İyi Toplu Yaşam Projesi", "En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi", "En İyi Sağlık Projesi", "En İyi Turizm Gelişim Projesi", "En İyi Çocuk ve Sosyal Gelişim Alanı Projesi" ve "En İyi Ulaşım Projesi" dalında da ödüller verildi. Bornova Belediyesi'ne verilen iki ödülü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila adına; Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Bergüzar Başer Köpüklü, Kentsel Tasrım Müdürü Deniz Dayangaç ile Kültür ve Strateji Müdürü Neslihan Kırmızıgül aldı.

Editör: Haber Merkezi