Bir veteriner hekim, bir saha personeli ile hizmet veren Beydağ Belediyesi, sevimli dostları titizlikle tedavi ediyor. Vatandaşlar tarafından Belediyemize ulaşan minik dostlarla ilgili ihbarlar da hızla değerlendiriliyor. Çaresiz kalan minik dostlara, veteriner hekim ve saha personeli tarafından müdahale ediliyor. Çeşitli kazalar sonucu yaralanan minik dostlar, ivedilikle kliniğe getirilerek veteriner hekim tarafından tedavi edilip, bakımları yapılıyor.

Minik Dostlar Tedavi Edildi
Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Beydağ Belediyesi, kedi ve köpeklerin yoğun olduğu bölgelerde düzenli olarak ‘yerinde tedavi ve bakım’ işlemleri gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında parazit tedavileri, aşılama ve genel muayene işlemleri can dostların doğal ortamında yapılıyor. Belediyenin veteriner hekimi tarafından da daha kapsamlı bakım ve tedavi gerektiren işlemler yürütülüyor.

Kısıtlamalarda da Minik Dostlar Unutulmadı
Beydağ Belediyesi, Kovid-19 salgını nedeniyle hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarında da sevimli dostların ihtiyaçlarını karşıladı. Veterinerlik Birimi, bu dönemde minik dostlar için rutin görevlerini yapmayı sürdürmenin yanında sokakta yaşayan hayvanların beslenmeleri için kentin dört bir yanında mama dağıtımlarını artırarak devam ettirdi. Beydağ’ın belirli noktalarına konumlandırılan besleme noktalarına bırakılan kedi ve köpek mamaları ile minik dostların aç kalmasının önüne geçildi.

Editör: Haber Merkezi