Bergama Belediyesi Meclis Salonu'ndaki paneli Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Dikili Belediye Başkan Vekili Çiğdem Elibol, Bergama Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Nurcan Şengül ve Bergama Baro Temsilcisi Av. Gültekin Yıldırım da paneli izledi. Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve Cahit Orhan Tütengil'in de anıldığı panel, Bergama ADD Başkanı Şengül'ün açılış konuşmasıyla başladı. Meclisten geçen anayasa paketi ve yeni cumhurbaşkanlığı sistemine değinen Şengül, "Türkiye bugünlere iktidar kötüye kullanılarak, temel hak ve özgürlükler sınırlanarak, kısıtlanarak, demokrasi çoğunluk baskısı ile yozlaştırılarak, din istismar edilerek, eğitim gerileştirilerek, emperyalizmin ortaklaşa çabaları ve askeri darbelerle geldi. Bugün Türkiye'miz saray yönetimi aşamasında, tüm gücün tek bir kişide toplandığı, adının sultanlık, padişahlık, krallık isim olarak ne konulursa konulsun ama demokrasinin Cumhuriyet değerleri ile bağdaşmayan bir ateş çemberi içerisinde. Geçmişte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelemizi, sağduyulu bireyler olarak her cephede, inanılmaz bir birlik ve beraberliği sağlayarak yine vereceğiz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan da konuşmasına, katledilen aydınları anarak başlayıp, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hali ve kanun hükmündeki kararnamelerini ilk dönem için herkes anlayış ile karşıladı. Ama üç aylık dönem bittikten sonra ikinci olağan üstü hal ve kanun hükmünde kararnameler dönemi başladığında bir baktık ki, adeta vatandaşların temel hak ve özgürlükleri kısıtlanıyor. Avukatların savunma hakları kısıtlanıyor. Avukatlık mesleği ötekileştirilmek ve itibarsızlaştırılmak isteniyor. Şimdi ise üçüncü dönem olağan üstü hal ve kanun hükmünde kararnameler dönemini yaşıyoruz. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi. Özcan, yeni anayasa teklifi ile parlamenter sistemden çıkıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, katılımından dolayı İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan'a bir buket çiçek verdi.



FOTOĞRAF

 

Editör: Haber Merkezi