İZ GAZETE - CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Kurban Bayramı’nda, göreve geldiği günden bu yana yaptığı tasarrufu memurlara 850’şer liralık bayram ikramiyesi olarak dağıtması; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bayramdan hemen önce memurlara yüzde 72 oranında zam yapması takdir toplamıştı. 

Çalışanları gözeten benzer bir uygulamayı ise Buca Belediyesi’nin yaptığı ortaya çıktı. CHP’li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kurban Bayramı vesilesiyle çalışanlara yönelik paketler hazırladı ve dağıttı. Gıda maddelerinden temizliğe kadar, çalışanların temel ihtiyaçlarına destek olan paketten 1100’ün üzerinde personele dağıtıldığı öğrenildi. 

'DEMEK Kİ İSTENİRSE YAPILABİLİYORMUŞ’

Gazetemize ulaşan bir Buca Belediyesi işçisi, “Ekonomi bu kadar kötüyken, belediyemizin bu jesti hepimizi rahatlattı. Belediye açıkçası hepimizi rahatlatacak bir paket hazırlamış. Marketler ve pazarlar can pahası. Sendikamız ile belediyemiz anlaşmış. Paketlerde 30’un üzerinde kalem var. Bir paket 1500 lira civarında. Paketler bize Buca Çarşı’da dağıtıldı ve malzemeleri araçlara sığdırmakta zorlanan arkadaşlarımız dahi oldu. Açıkçası ben bu jestin duyulması gerektiğine inandığım için size ulaştım. Biz bugüne kadar böyle bir şey görmedik. Ama demek ki istenirse yapılabiliyormuş. Bunu diğer belediyeler de yapabilir ve yapmalı. Allah razı olsun ne diyeyim, herkese örnek olsun”dedi.