YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE Türk-İş’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’nda (Belediye-İş) uzun süredir devam eden tartışmalar ve mahkeme süreçleri bitmiyor. Genel Merkez tarafından haklarında ihraç kararı alınan Belediye-İş Sendikası’nın İzmir’deki şube başkanları genel kurul iptali için açtıkları davayı kazandı.

İHRAÇLAR HUKUKA AYKIRI

Dava 5 Mart 2019 tarihinde ihraç edilenlerin lehine sonuçlandı. Genel Merkez ise davayı temyize gönderdi ve Yargıtay’dan kısmi onama ve kısmi bozma kararı çıktı. Kısmi onama kararında, şube başkanlarının Genel Kurul’da haklarında alınan ihraç kararlarının hukuka aykırı olduğu kanıtlanmış oldu.

KAYYUM ATANABİLİR

Bu süreçten sonra Belediye-İş Sendikası Genel Merkezi ihraçların iptali kararını temyize götürdü. Dosya, Yargıtay’dan sonraki en yüksek mahkeme olan Hukuk Genel Kurulu’na gitti. Dava burada sonuçlanacak ve eğer ihraç edilenlerin lehine bir karar çıkarsa, Belediye-İş Sendikası’na kayyum atanacak. Davacı olan şube başkanlarının kayyum atanmasına yönelik bir talebi olmasa dahi kanun gereği sendikada kayyum göreve başlayacak.

‘YAZIKLAR OLSUN Kİ BELEDİYE-İŞ ÇANAK TUTTU’

Belediye-İş Sendikası’ndaki sıkıntılar bununla da bitmiyor. Menemen Belediyesi’nde örgütlü olan Belediye-İş Sendikası’nın Şube Başkanı Burçin Şahin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Sendikası tarafından istifaya zorlandığını söyleyen ve sendika genel merkezine sert eleştirilerde bulunan Şahin, “Yazıklar olsun ki Belediye İş Sendikası Genel Merkezi ve tüm mercileri bu olanlara çanak tutmuş,  Menemende işçinin isteğini hiçe saymış, işveren emriyle hareket etmeye devam etmiş ve edecektir. Siz beni bu görevden zorla, işveren emriyle alsanız da, aldırsanız da ben yapmış olduğum sözleşmenin arkasında durmaya, ekmeğini alın teriyle kazanan mazlumun insanca yaşaması uğrunda yapılan bir sözleşmenin böyle Bizans oyunlarıyla yok edilmesine izin vermeyeceğimi bildiririm” ifadelerini kullandı. Şahin, kendi hakkının da peşinde koşacağını söyleyerek, sendikaya dava açacağının işaretini verdi.

Burçin Şahin, Menemen’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan amcası Tahir Şahin, CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyince partiden istifa etmişti.

Editör: Haber Merkezi