Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği kariyer gününde doktor, diş hekimi, hemşire, avukat, psikolog, sosyolog, iktisatçı, işletmeci, ekonomist, elektrik-elektronik mühendisi, makine mühendisi, inşaat mühendisi, tercüman, mimar, peyzaj mimarı ve bilgisayar programcısı gibi meslekler tanıtıldı. Bu mesleklerde eğitim görenler, gençlere tecrübelerini aktardı, soruları yanıtladı.

Öğrenciler böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin kendilerine birçok şey kattığını ifade ederek, "Bu etkinlik yapacağımız seçimler konusunda bizi fikir sahibi yaptı. İlgi duyduğumuz meslekleri bu konuda öğrenim görmüş kişilerden dinledik. Üniversite tercihi yaparken ve üniversiteden mezun olduğumuzda iş hayatında nelerle karşılaşa bileceğimiz konusunda bilgi sahip olduk" dedi.

"DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Düzenlenen kariyer günü ile Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM)öğrencilerinin üniversitelerde seçecekleri bölümlerle ilgili bilgi sahibi olduğunu ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımız meslekleri ile ilgili tecrübelerini aktardı. Böylece öğrenciler mesleklerle ilgili detaylı bilgiler alarak yapacakları tercihleri netleştirecek. Bayraklı'da öğrencilerimize desteğimiz sürecek. BAYGEM aracılığı öğrencilerimiz istedikleri lise ve üniversiteye yerleşiyor. Başarı oranımız gerçekten çok yüksek. Onların başarısı bizim onurlandırıyor, yüzümüzü güldürüyor. Öğrencilerimize desteğimiz sürecek" dedi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi