Gizem TABAN/İZ GAZETE- Bayraklı Belediyesi mayıs ayı olağan birinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda önemli kararlar alınırken pandemi döneminde esnafın yaşadığı kira sıkıntısı da gündeme geldi. Mecliste iki isim ile ilgili de önemli görevlendirmeler yapıldı. Ayrıca 12 mahalleyi içeren kat sınırlaması hakkındaki önergeler komisyonlara havale edildi.  
 

KESİN HESAP SONRAKİ OTURUMA KALDI
Toplantı gündeminde yer alan Bayraklı Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı’nın bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi. 


 

İKİ İSME ÖNEMLİ GÖREV
Bayraklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Berk Ulusal, BAY-BEL A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi. Gaffar Akyel ise Bayraklı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sandal, “Biz daha önce bu yetkiyi vermiştik zaten. Özellikle BAY-BEL şirketimizin depremle ilgili kararını, ticari sicilden gelen bir bilgi doğrultusunda alıyoruz. Bu işe başlamamızdaki neden, Avcılar Belediyesi’nde başlatılan şirket modelini kendi şirketimize uygulamaktır. Yeni bir şirket kurmak yerine, bir şirketimizin içini boşaltıp depremle ilgili çalışmalar hakkında alınacak kararları bu şirket üzerinden alacağız” dedi.

 

YENİ MÜDÜRLÜK GELİYOR
Belediye bünyesinde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün kurulması yönünde kararı görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi. Başkan Sandal, konuyla ilgili, “Kadronun düzenlemesi ve yakıt tasarrufu gibi birçok başlığın yer aldığı konular burada toplanacak. Şantiyeleri ve şoförleri tek elde toplayacak” dedi.


 

KARDEŞ BELEDİYE HOZAT
Bayraklı Belediyesi ile Tunceli ilinin, Hozat Belediyesi'nin kardeş şehir (belediye) olması kabul edildi. 

 

KAT SINIRLAMASI GÜNDEME GELDİ
Önceki meclislerde görüşülen 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet, Tepekule, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi yeniden gündeme geldi. İlgili mahallelerde bugüne kadar serbest olan ve alandaki yapılara kat sınırlaması getirilmesini öngören gündem maddeleri bir sonraki oturumda görüşülmek üzere ‘acil’ kaydıyla komisyonlara gönderildi.

 

MİLLİ BAYRAM MESAJI
Serdar Sandal, “Milli Bayramlar ile ilgili hassasiyetimizi artıracağız. Bu vesileyle 18 ve 19 Mayıs’ta mahallerimizi ziyaret edeceğiz. Tüm siyasi parti ilçe başkanlarını ve meclis üyelerimizi aramızda görmek isteriz. Çünkü Milli Bayramlar hepimizin, bu konuda gerekli duyarlılığı göstermek en asli vazifelerimizden birisi” dedi.

 

‘KİRACILAR ZULÜM YAŞIYOR’
İlçe esnafının, mal sahipleri ile kira sorunu yaşadığını belirten AKP’li Meclis Üyesi Mikail Bilici, “Pandemi öncesi esnaf ile mal sahibi arasında tanzim edilen kontratlar var. Hepimiz tanığız ki; pandemi ile beraber her şey karmakarışık oldu. Pandemi, kiracı esnaf ve mal sahipleri arasında da sıkıntı yarattı. Hükümet de belediye olarak biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız. Kiracılar mal sahiplerinin inisiyatifine kalmamalı. Nasıl yapabiliriz bilmiyorum ama burada bir zulüm var. Bu zulmü görmezden gelmeyelim” dedi.

 

‘YASAL DÜZENLEME GEREKLİ’
Esnafın kira sorunu için yasal düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Serdar Sandal, ise, “Pandemideki kira durumuyla ilgili ağırlıklı olarak belediyenin yaptırım gücü yok. Ancak yasal düzenleme olursa vatandaş nefes alabilir. Bitmiş tükenmiş halde olan esnafın bir de bu kira yüküne kilitlenmesi oldukça sıkıntılı bir durum” diye konuştu. 

 

CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunan CHP’li Meclis Üyesi Ertuğrul Civelek de, “Bu belediyemizle olacak iş değil. Cumhurbaşkanımız ‘kapatacaksınız’ diyor, kapatıyoruz. Biz devletimizin yanındayız. Ancak biz de Cumhurbaşkanımızdan şunu bekleriz; ‘6 ay mal sahipleri kira almasın’ desin. Bu taşın altına herkesin elini sokması lazım. Esnaf 17 gün kapattı, mal aldılar iş yapamadılar, yarın ne olacağı belli değil. Kiralarla ilgili meclisten bir karar çıkartılması lazım. Bunun önünü alamayız. İki kahveci esnafı arkadaşımız intihar etti. Yarın bir gün yine arkadaşlarımız intihar ederse ah vah deriz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi