İZ GAZETE- Bayraklı Belediyesi’nin temmuz ayı olağan birinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, Adalet ve Manavkuyu planlarına gelen itirazlar komisyonlara gönderilirken AKP Meclis Üyesi Emre Demir ile Başkan Sandal arasında ‘anket’ polemiği yaşandı.

İTİRAZLAR KOMİSYONDA

Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan Adalet ve Manavkuyu Mahallelerini kapsayan, toplam 80 hektarlık alandaki İmar Revizyon Planlarına 75 itiraz geldi. İtirazlar, görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

ANKET POLEMİĞİ

Toplantının Dilek ve temenniler bölümünde ‘anket’ polemiği yaşandı. AKP’li meclis üyesi Emre Demir, geçtiğimiz günlerde bir araştırma şirketinin yayınladığı ve Serdar Sandal’ın en başarılı belediye başkanları arasında yer aldığı ankete değindi. AKP’li Demir, “Geçtiğimiz günlerde bir anket açıklandı. Kaç kişiyle yapıldığını bize de söylerseniz mutlu oluruz. Bunların datalarını alabilirsek gerçekten böyle bir durum var mı diye…  Muhalefet olarak sayın Başkana oy vermiş vatandaşlarımızın 2024’te oy vermeyeceğini düşünüyoruz” dedi. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Sandal, “Bizim yaptığımız bir anket değil. Yapan firma ve kurucusu belli, nasıl yapıldığı da açıklanmış. Sizin bir iddianız varsa gidip öğrenirsiniz. Bizim, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak iktidardaki siyasi parti yöneticilerinden ricamız var; lütfen düşünmeyin, siz düşündükçe biz geri gidiyoruz. Bayraklılar ne yapacağını iyi bilir. Esnafa gidip sorarsanız onlar size kime oy vereceğini açıklar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi